Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

  Εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας για Δημιουργία Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης» συναντηθήκαμε σήμερα Tετάρτη 29-2- 2012 με τον διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκη Στέργιο. Ο κύριος Φαρμάκης μας ενημέρωσε σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από τις 8 Μαρτίου(παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας ).

   Το Κέντρο, όπως βεβαίωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, θα είναι εξοπλισμένο με μαστογράφο, σύγχρονο υπέρηχο και στελεχωμένο από ειδική επιστημονική ιατρική ομάδα. Με τη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης δίνεται η δυνατότητα πρόληψης σε όλες τις γυναίκες πάνω από 39 ετών, οι οποίες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2351350386 235150234 235150235και να κλείνουν ραντεβού μετά τις 8 Μαρτίου.

   Η λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου ήταν ο στόχος και το όνειρό μας όταν ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια περίπου να το διεκδικούμε μέσα από την ενημέρωση και συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών από τους κατοίκους της Πιερίας .Η μαζική συμμετοχή των γυναικών και των αντρών του Νομού μας στις δράσεις μας και στις προσπάθειές μας έφερε αποτέλεσμα.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ανακαλύπτουμε και πάλι πως είναι απαραίτητη η συλλογική δράση και πίεση για τα αυτονόητα . Η δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας και φροντίδας προς όλους τους πολίτες είναι καθήκον της πολιτείας τώρα περισσότερο από ποτέ.

1 σχόλιο:

  1. ΝΙΚΗΣΕ το κίνημα γυναικών της Πιερίας για τη δημιουργία Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης! Από τις 8 Μαρτίου σε λειτουργία το Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού! Όταν η κοινωνία μας ενώνει τις δυνάμεις της και διεκδικεί τα αυτονόητα (το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη ΖΩΗ, μέσω της δημόσιας-δωρεάν Υγείας) πάντοτε κερδίζει...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή