Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΠΕΛΕΚΑΣ: δική μας υπόθεση...!

  Ένα απλό φωτορεπορτάζ για τον Πέλεκα, το ποτάμι της πόλης μας. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012. Το ποτάμι είναι σε σαφώς πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Δήμος Κατερίνης, μετά από της πιέσεις των ενεργών πολιτών των συνοικιών Μυλαυλάκου, Καταφυγιώτικων και Βατάν και της "Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα" αναγκάστηκε να προχωρήσει σε καθαρισμό του ποταμού και μερική αλλά αισθητή αναβάθμιση της παρόχθιας περιοχής. Έγιναν πολλά, πρέπει να γίνουν όμως ακόμη περισσότερα.  
  Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η αναισθησία και η ασυνειδησία κάποιων συμπολιτών μας, που δε σέβονται τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής και πρώτα-πρώτα το περιβάλλον και το ποτάμι μας. Ο περιπατητής συναντά σκουπίδια κάθε είδους, μπάζα, πλαστικά, ακόμα και ψοφίμια. ( Στην πρώτη φωτογραφία, μέσα στον κύκλο, υπάρχει ένα ψόφιο πτηνό μέσα σε πλαστική σακούλα, πεταμένο δίπλα στον παραποτάμιο δρόμο! Οι υπόλοιπες δυστυχώς μιλούν μόνες τους.)
  Ο Πέλεκας είναι το ποτάμι της πόλης. Πρώτα εμείς αλλάζουμε τη στάση και τη νοοτροπία μας. Δεν περιμένουμε βοήθεια από πάνω, δρούμε εμείς πρώτοι. Παίρνουμε την πρωτοβουλία και αναλαμβάνουμε δράση! Οι δράσεις θα συνεχιστούν για την περαιτέρω αναβάθμισή του και την ανάδειξή του ως ειδυλιακή περιοχή αναψυχής, περιπάτου και άθλησης της Κατερίνης...! Γιατί ο Πέλεκας, το ποτάμι μας, είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ υπόθεση...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου