Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πολύ λίγα λόγια για το σ.Γιάννη Μπανιά

μας άφησες πάνω στην κρίσιμη ώρα, τώρα που το παιχνίδι παίζεται...

Παρουσίαση των Ψηφοδελτίων Συνεργασίας του ΣΥΝ και των συνεργαζομενων δυνάμεων,

15/03/2000
  Αυτή η φωτογραφία προέρχεται από το ιστορικό αρχείο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Είναι από τις βουλευτικές εκλογές του 2000, από την παρουσίαση των ψηφοδελτίων του ΣΥΝ.Στη φωτογραφία από δεξιά ο Μανόλης Γλέζος (τότε επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας), η Ν.Θεοδωρακοπούλου, ο τότε πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος, ο τότε γραμματέας της ΑΚΟΑ Γιάννης Μπανιάς και ο εκπρόσωπος των Οικολόγων-Εναλλακτικών Γιάννης Σχίζας. Λίγοι θυμούνται πως σε εκείνες τις εκλογές ο ΣΥΝ δεν είχε κατέλθει μόνος του. Συνεργαζόταν ήδη από τότε με την ΑΚΟΑ, και με τους Οικολόγους Εναλλακτικούς (με τους οποίους πλέον δε συνεργαζόμαστε). Ήταν τότε αυτή η συνεργασία το πρόπλασμα του ΣΥΡΙΖΑ, μια πρώτη και μικρή πρόγευση των επόμενων ετών. Βέβαια πολλοί ήλθαν και παρήλθαν από το ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησαν και διαφώνησαν, συμπορεύτηκαν και διασπάστηκαν. Όμως κάποιες δυνάμεις ήταν εκεί 12 χρόνια τώρα, απ'την αρχή έως και σήμερα Η παρουσίαση αυτή έλαβε χώρα στις 15 Μάρτη του 2000. Σχεδόν 12 χρόνια μετά, μια ακόμη πιο μεγάλη διεύρηνση του ενωτικού μας σχήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ήταν εκεί ο Μανόλης Γλέζος, ο ήρωας της αντίστασης του λαού μας. Ήταν εκεί και ο Γιάννης Σχίζας, ως μέλος της Κοινωνικής Αριστεράς. Έλειπε όμως ο Γιάννης Μπανιάς, το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, που όλη του τη ζωή πάλεψε για την ενότητα της αριστεράς. Για την ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίστηκε όλο τον προηγούμενο καιρό, για τη διατήρηση της ενότητας του σχήματος στην κρίση του 2010. "Ο Γιάννης Μπανιάς με το ήθος του, τη συνέπειά του και την άοκνη και μεθοδική δράση του, υπήρξε ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής και πρωτεργάτης στην ίδρυση την άνοιξη του 2001 του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς, που τον Δεκέμβρη του 2003 μετεξελίχθηκε στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου το 2007 αναδείχτηκε βουλευτής Επικρατείας." Το 2007 τον γνώρισα, στη μάχη της κάλπης. Απλός, σεβάσμιος, αγωνιστής, Κομμουνιστής.
 "Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του συντρόφου μας Γιάννη Μπανιά, βύθισε όλο τον Κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε απέραντη θλίψη, πόνο ψυχής, αλλά και απόφαση να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά στο δρόμο που και ο ίδιος είχε διαθέσει όλες του τις δυνάμεις, εδώ και 12 χρόνια. Στην κοινή ράση και πολιτική συνεργασία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς."
  Δε θελω να πω πολλά, τα κλάματα του internet περίσεψαν σήμερα.Αποχαιρετώ το σ.Γιάννη Μπανιά με πόνο ψυχής, και με την υπόσχεση να συμβάλω όπως μπορώ να γίνει πράξη το όνειρό του (και όνειρό μου) για ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ με ελευθερία και δημοκρατία...!
ΑΝΤΙΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου