Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Δικαστικό μπλόκο από το ΣτΕ στην επένδυση της Κασσιώπης στην Κέρκυρα



  Μπλοκάρει το Συμβούλιο της Επικρατείας την επένδυση στην Κασσιώπη στην Κέρκυρα αφού για λόγους εθνικής ασφάλειας που ανάγονται στην διασφάλιση της ανεξαρτησίας της χώρας μας, έκρινε παράνομο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.
  Με το διάταγμα αποφασιζόταν η κατάργηση του ναυτικού οχυρού στην περιοχή της Κασσιώπης και επανακαθορίζονταν τα όρια του οχυρού σε νέα θέση. Η έκταση όμως έχει ήδη μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.), το οποίο με τη σειρά του το παραχώρησε για εκμετάλλευση στην εταιρεία NCH Capital. 

  Το Δικαστήριο, παγώνοντας ουσιαστικά την επένδυση, κρίνει αντίθετα από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που είχε αποφανθεί υπέρ της μεταφοράς του σε νέα θέση, χωρίς- κατά τους δικαστές- να γνωρίζει που ακριβώς είναι η νέα θέση, αφού θα την προσδιόριζε το ΤΑΙΠΕΔ. 
  Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ’ αριθμ. 52/2013 γνωμοδότησή τους αναφέρονται στο σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης της Κασσιώπης (489 στρέμματα) που εντάσσεται στη δέσμευση της χώρας στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να «πραγματοποιήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ». 
  Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2012 μνημόνιο μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) στο οποίο πέραν της μετάθεσης αποφασίζεται το ΤΑΙΠΕΔ να καλύψει το κόστος κατασκευής των εγκαταστάσεων του νέου οχυρού και μετεγκατάστασης του υφιστάμενου οχυρού. 
  Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο συναίνεσε αλλά οι δικαστές επισημαίνουν ότι δεν γνώριζε τις συντεταγμένες , αφού σύμφωνα με τη γνωμοδότησή τους στην απόφαση αναφέρεται ότι «το ΑΝΣ, αφού έλαβε υπόψη σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του ΓΕΝ και σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, στα οποία προβλέπεται μόνο η έκταση της νέας θέσεως του ναυτικού οχυρού (7,2 στρέμματα) και το γεγονός ότι η ακριβής νέα θέση (συντεταγμένες) του νέου ναυτικού οχυρού αναμένεται να καθοριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ, πριν από τη θεσμοθέτηση του ΠΔ». 
Εθνικοί Λόγοι
  Συνεπώς, υπογραμμίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας: «Κατά τον χρόνο λήψεως της εν λόγω γνωμοδοτήσεως, το ΑΝΣ δεν ήταν σε θέση να κρίνει αν με την εγκατάσταση του ναυτικού οχυρού στη νέα θέση εξασφαλίζεται ισοδύναμο αποτέλεσμα ως προς την εξυπηρέτηση της εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Περαιτέρω, όπως προκύπτει από το τοπογραφικό διάγραμμα και το από 12.12.2012 «μνημόνιο συνεργασίας», στη νέα θέση του οχυρού τα όρια της απαγορευμένης ζώνης και της επιτηρούμενης ζώνης αυτού σχεδόν συμπίπτουν. Ενόψει όμως του σκοπού που εξυπηρετείται με τις δυο αυτές ζώνες προστασίας, που συνίσταται στην απόκρυψη και διασφάλιση των έργων άμυνας, ο καθορισμός των ανωτέρω ζωνών προϋποθέτει πλήρη γνώση της ακριβούς θέσης του οχυρού, από τη μορφολογία του εδάφους της οποίας (κλίση κ.λπ.) ο εν λόγω καθορισμός επίσης εξαρτάται. Η ακριβής όμως νέα θέση του οχυρού, όπως έχει ήδη αναφερθεί, δεν ήταν γνωστή στο ΑΝΣ. Υπό τα δεδομένα όμως αυτά δεν ήταν δυνατόν και να αιτιολογηθεί γιατί τα όρια των ανωτέρω ζωνών σχεδόν συμπίπτουν και συνεπώς η γνωμοδότηση του ΑΝΣ πάσχει και κατά τούτο». 
  Κατόπιν αυτών, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, καταλήγει ότι επιπρόσθετα «είναι ληπτέοι υπόψη και άλλοι παράγοντες, αναγόμενοι στο γενικότερο εθνικό και δημόσιο συμφέρον, όπως είναι η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποιήσεως της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, με απώτερο στόχο την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Κατά τη στάθμιση όμως των προστατευόμενων έννομων αυτών αγαθών με εκείνο της εθνικής ασφάλειας, πρέπει προεχόντως να διασφαλισθεί η ανεξαρτησία της χώρας, ελλείψει της οποίας η στάθμιση αυτή δεν θα ήταν δυνατή».
πηγή: capital.gr

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

7ο Συνέδριο νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


καλή μας δύναμη. θα τα πούμε στην Αθήνα...!

Music & Cinema στην Κατερίνη

  Η πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης και της Κινηματογραφικής Ομάδας του ΤΕΙ Κατερίνης με τίτλο "Music & Cinema" έκανε σήμερα το πρώτο της βήμα, με την προβολή της ταινίας "Pink Floyd: The Wall" του Άλαν Πάρκερ.

   Η Κινηματογραφική Λέσχη, με πολυετή δράση και παρέμβαση στα κινηματογραφικά της πόλης μας συνάντησε την Κινηματογραφική Ομάδα του ΤΕΙ, δημιουργώντας ένα μικρό θεματικό αφιέρωμα στη Μουσική και τον Κινηματογράφο. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 4 ταινίες, που αντιπροσωπεύουν 4 μουσικά ρεύματα (Ροκ, Ρεμπέτικο, Ρέγκε και Κουβανέζικη). Η Λέσχη αποδεικνύει αφενός ότι -παρά τα χρόνια της- η όρεξη και η δημιουργική διάθεση των μελών της παραμένει ακμαία. Αφετέρου ότι οι ορίζοντές της παραμένουν πάντα ανοιχτοί, πλησιάζοντας αυτή τη φορά τους νέους ανθρώπους και τους σπουδαστές του ΤΕΙ της πόλης.

   Η Κινηματογραφική Ομάδα των σπουδαστών του ΤΕΙ Κατερίνης αποτελεί τη μετεξέλιξη της Θεατρικής Ομάδας, που είχε και έχει ακόμη ενεργή δράση. Το ΤΕΙ άνοιξε και θα ξανανοίξει τις πόρτες του στο κοινό της πόλης, παραχωρώντας το Αμφιθέατρό του για τις προβολές των ταινιών και φυσικά τις ιδέες των ανθρώπων του. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος των Ιδρυμάτων: η ζωντανή σύνδεσή τους και η αλληλοτροφοδότηση  με την τοπική κοινωνία. Αυτό το ρόλο τον έχει πετύχει το ΤΕΙ Κατερίνης, παρά τα σχετικά λίγα χρόνια της λειτουργίας του.

   Η συνεργασία πήγε πολύ καλά στο πρώτο βήμα της. Το ΤΕΙ παρέμεινε κλειστό όλο αυτό το διάστημα, λόγω των κινητοποιήσεων ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά". Παρά την απουσία των σπουδαστών, η προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική, καθώς το αμφιθέατρο ήταν μισογεμάτο. Είναι μια πρωτοβουλία που αξίζει να στηριχτεί. Γιατί δεν υπάρχει πόλη χωρίς καλλιτεχνική δραστηριότητα. Γιατί η πόλη είναι οι άνθρωποί της. Και πολύ περισσότερο οι νέοι άνθρωποί της...!

η συνέχεια του αφιερώματος "Music & Cinema" έχει ως εξής:
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 27-3: "Ρεμπέτικο", του Κ.Φέρρη
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 3-4: "Buena Vista Social Club", του Β.Βέντερς
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 10-4: "Rockers", του Θ.Μπαφαλούκα

*Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης (έναντι ΙΚΑ) και αρχίζουν στις 7.30 μμ.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μάρτιαι Ειδοί

Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή.
Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις
αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις
να τες ακολουθείς. Και όσο εμπροστά προβαίνεις,
τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι.

 

Κι όταν θα φθάσεις στην ακμή σου, Καίσαρ πια·
έτσι περιωνύμου ανθρώπου σχήμα όταν λάβεις,
τότε κυρίως πρόσεξε σα βγεις στον δρόμον έξω,
εξουσιαστής περίβλεπτος με συνοδεία,
αν τύχει και πλησιάσει από τον όχλο
κανένας Αρτεμίδωρος, που φέρνει γράμμα,
και λέγει βιαστικά «Διάβασε αμέσως τούτα,
είναι μεγάλα πράγματα που σ' ενδιαφέρουν»,
μη λείψεις να σταθείς· μη λείψεις ν' αναβάλεις
κάθε ομιλίαν ή δουλειά· μη λείψεις τους διαφόρους
που χαιρετούν και προσκυνούν να τους παραμερίσεις
(τους βλέπεις πιο αργά)· ας περιμένει ακόμη
κ' η Σύγκλητος αυτή, κ' ευθύς να τα γνωρίσεις
τα σοβαρά γραφόμενα του Αρτεμιδώρου.

 

Κ. Π. Καβάφης

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μπουχτίσαμε ψέμα

   Έχω βαρεθεί. Πραγματικά μπούχτισα. Κάθε μέρα, παντού και κάθε ώρα, η τρικομματική κυβέρνηση λασπολογεί. Αξιοποιούν όλα τα μέσα (κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και internet) όχι για να κάνουν πολιτική, αλλά για να κινδυνολογούν και να απειλούν όποιον τολμά να φέρει αντίλογο στα "θεάρεστα" έργα τους. Και αν η λάσπη της τρικομματικής στόχευε απλά την αντιπολίτευση, θα μιλάγαμε για απλή και συνηθισμένη επικοινωνιακή τακτική. Όταν όμως η κυβέρνηση του τόπου δυσφημεί την ίδια τη χώρα, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
   
   Ας θημηθούμε τη λάσπη εναντίον των Πανεπιστημίων μας που εκτοξεύεται όλο το τελευταίο διάστημα από ΜΜΕ και ιστοσελίδες που πρόσκεινται στην τρικομματική. Τα Πανεπιστήμια της χώρας είναι "κέντρα ανομίας", "στέκια παρανόμων", "χώροι διακίνησης ναρκωτικών ουσιών" και φοιτητές είμαστε είτε "παράσιτα" που εκμεταλλευόμαστε τις παροχές του κράτους είτε "τεμπέληδες" που δε μας νοιάζουν καθόλου οι σπουδές μας. Χαρακτηριστικά το ΑΠΘ (που λασπολογείται ακόμα και η υποχρηματοδότηση το καταστρέφει) και το ΑΤΕΙΘ (που το σχέδιο "Αθηνά" κουτσουρεύει) λαμβάνουν υψηλότατες θέσεις σε παγκόσμιες κατατάξεις ποιότητας Ιδρυμάτων. Αναρωτιέμαι αν θα συνεχίσουν να τις διατηρούν παρά τη συστηματική λασπολογία από την ίδια την κυβέρνηση.
   
   Ένα από τα ισχυρότερα όπλα της χώρας απέναντι στην κρίση είναι ο τουρισμός. Οι προοπτικές για τη φετινή σαιζόν είναι πολύ ελπιδοφόρες. Αυτό τουλάχιστον ακουγόταν μέχρι σήμερα. Σήμερα που οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να κλείσουν τα Μουσεία της χώρας. Όμως τα διάφορα παραπολιτικά παπαγαλάκια της κυβέρνησης διαδίδουν ότι οι απεργοί τους βάζουν λουκέτο. Ξένα πρακτορεία πήραν την "είδηση" και -φυσικά- τη γιγάντωσαν. Κερασάκι στην τούρτα της λασπολογίας το άρθρο της κ.Σ.Βούλτεψη, βουλευτού της ΝΔ, που κατηγορεί τους υπαλλήλους για την κατάντια της χώρας και ζητά να ανοίξουν τα (ήδη ανοικτά) Μουσεία με κάθε μέσο. Ποιος κάνει λοιπόν ζημιά στον τουρισμό; Ποιος απωθεί τους τουρίστες από την Ελλάδα; Οι απεργίες ή η κυβέρνηση και οι βουλευτές της ΝΔ;
   
   Μάλλον η κυβέρνηση παίζει με το μέλλον της χώρας. Όποιον τομέα δεν κατάφεραν να ισοπεδώσουν με τα Μνημόνιά τους, τον λασπολογούν και τον απαξιώνουν συστηματικά και με κάθε μέσο. Καταστρέφουν τη χώρα, τις ζωές και τα όνειρά μας. Ξεπουλάνε το μέλλον μας. Έχουμε ένα και μόνο καθήκον: να μη φοβηθούμε. Να μη σκύψουμε το κεφάλι. Να αντισταθούμε και να τουα ανατρέψουμε. Να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας...!

Φοίβος Τσικλιάς

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Στο κόκκινο η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης


Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης παραχώρησε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα  4 Μαρτίου 2013 στις 12 μ.μ. στο ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ. Θέμα της συνέντευξης ήταν η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης (δίπλα στο ΚΤΕΛ), οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής. Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Τσαμπάζης Γιάννης και Παντελιάδης Νίκος. Στην παρέμβασή του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Αντώνης Μάντζιος τόνισε τα εξής:



  Η  Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης καταγγέλλει την δημοτική αρχή του Δήμου και προσωπικά τον δήμαρχο κ. Χιονίδη ως υπαίτιους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ανέγερση του Θεάτρου και Χώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στο Δήμο Κατερίνης.

  Για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου  και να εκτελεστεί το έργο από την ΤΕΚ Θεσσαλονίκης με έκπτωση 52%.

  Για το γεγονός ότι το έργο της ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου,  μαζί με άλλα δύο έργα του Δήμου μας, είναι ήδη στο κόκκινο.

  Για το γεγονός ότι οδηγήθηκε η δημοτική αρχή ακούσια ή εκούσια στη νέα δημοπρασία με αποτέλεσμα έκπτωσης 4,73%.

  Η Παράταξή μας δεν θα υποχωρήσει στις απόψεις της και δεν θα ψηφίσει θετικά για την τελευταία δημοπρασία διότι  δια της επιδιωκόμενης συναινέσεως εκφράζεται προσπάθεια απόκρυψης των  ευθυνών  της δημοτικής αρχής γι αυτήν την κατάληξη.

  Δεν θα σιωπήσουμε, για όσα έκανε ή δεν έκανε η δημοτική αρχή και ο κ. Χιονίδης, και δεν θα υποκύψουμε στη απειλή  ότι ο θόρυβος γύρω από τη δημοπράτηση  θα δημιουργήσει πρόβλημα στο έργο ακόμα και στην απένταξή του από το  ΕΣΠΑ.

  Ήδη η δημοτική αρχή με τις τελευταίες της αποφάσεις δείχνει να έχει χάσει τη μπάλα, να μην ξέρει τι θέλει, να βρίσκεται σε πανικό  και μιλάμε για τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για τα οποία έκανε 35 μέρες να τα φέρει στην οικονομική επιτροπή, να τα εγκρίνει κατά πλειοψηφία με πλήρη επιχειρηματολογία στη συνεδρίαση της Τετάρτης και την επομένη με πρεμούρα να ζητά στην αρχή την συμπλήρωση της απόφασης, μετά την ανάκληση της , να μιλάει για  δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση του θέματος και να έχουμε  συνάντηση με τους επικεφαλής των συνδυασμών χωρίς όμως ουσιαστικά πρόταση εκ μέρους της.

  Για μας είναι καθαρό ότι αν όλα στην λύση της πρώτης εργολαβίας  είχαν καλώς, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα η δημοτική αρχή να προχωρήσει έστω και κατά πλειοψηφία στην έγκριση της δεύτερης δημοπρασίας.

  Οι εξελίξεις στην ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου δείχνουν δομικές αδυναμίες της δημοτικής αρχής και αυτές αναφέρονται:
1. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία ιεράρχηση των αναγκών της πόλης εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου και εν γένει της κοινωνίας αλλά το δημοτικό συμβούλιο  σύρεται σε αποφάσεις μιας κλειστής ομάδας υπό τον δήμαρχο με το σκεπτικό αυτό το πρόγραμμα  τρέχει, έχουμε ωριμάσει αυτό το έργο, ψηφίστε το να μην χάσουμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ.
2. Δεν υπήρξε διαβούλευση όσον αφορά τις πολιτιστικές ανάγκες της πόλης που καλείται να λύσει το πολιτιστικό κέντρο.
3. Δεν υπήρξε σχετικά συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και σε αρμόδιους φορείς με αποτέλεσμα σήμερα από πολλούς και εύλογα να υπάρχουν αμφιβολίες για τη λειτουργικότητα του έργου.
4. Προτιμήθηκε αντί του διαγωνισμού για τη μελέτη του έργου  η ανάθεση των μελετών κατακερματισμένες για λόγους δήθεν οικονομίας.
5. Αρνήθηκε την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος ακόμα και μη απαντώντας σε ερωτήσεις μας όταν μάλιστα ο εργολάβος είχε αιτηθεί τη λύση της σύμβασης.
6. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα όσον αφορά τη λύση της σύμβασης λόγω των στεγανών της παρεχόμενης πληροφόρησης.
7. Αναδεικνύεται η ανάγκη της ύπαρξης νομικού συμβούλου και νομικής υπηρεσίας στο Δήμο.
8. Κυριαρχεί η έλλειψη διαφάνειας στη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του.

  Για το συγκεκριμένο έργο το οποίο αντί της έγκαιρης ανέγερσής του και με έκπτωση 52% , φθάσαμε σε λύση της σύμβασης, σε  αποζημίωση άνευ αιτίας του εργολάβου, σε νέα δημοπράτηση με 4,73% και σε αδυναμία της πλειοψηφίας να εγκρίνει το αποτέλεσμα ενώ το έργο ήδη είναι στο κόκκινο, υπάρχουν τα εξής ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν δημόσια από τον κ. Χιονίδη:
1. Ανύπαρκτες ή ελλιπείς μελέτες; Γιατί δεν εντοπίστηκαν από την Τεχνική μας Υπηρεσία κατά την παραλαβή των μελετών, από τους  ελέγχους της διαχειριστικής αρχής, από την ίδια την εργολάβο εταιρεία ;
2. Προσχηματικά επικαλείται εταιρεία  τη μη ύπαρξη μελετών  για  να βγει από το έργο λόγω μεγάλης έκπτωσης; Πως προστάτευσε την σύμβαση και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας η Δημοτική Αρχή;
3. Γιατί καθυστέρησε η λύση της σύμβασης αν δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά γύρω στους 8 μήνες  και το έργο είναι τώρα στο κόκκινο;
4. Γιατί δεν υπάρχει γνωμοδότηση νομικού συμβούλου;
5. Γιατί δεν κοινοποιήθηκε η λύση της σύμβασης στο Δημοτικό Συμβούλιο;
6. Γιατί ο δήμαρχος στις ερωτήσεις μας στις 13/6/12 όταν υπήρχε η αίτηση λύσης της σύμβασης από τον εργολάβο απέφυγε να μας ενημερώσεις επί της ουσίας και προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες μας;
7. Γιατί εγκρίθηκε η καταβολή αποζημίωσης 60.000 ευρώ χωρίς κοστολόγηση των εξόδων της;
8. Γιατί άργησε κατά 35 μέρες να εγκριθεί το αποτέλεσμα της 2ης δημοπρασίας; Γιατί υπαναχώρησε η δημοτική αρχή από την έγκριση κατά πλειοψηφία της 2ης δημοπρασίας και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση;
9. Η  δεύτερη δημοπρασία έγινε με τις ίδιες μελέτες που είχε βρει ελλιπείς η εργολάβος εταιρεία ή έγιναν συμπληρωματικές μελέτες, πότε και από ποιόν;
10. Οι τιμές των επί μέρους εργασιών ήταν οι ίδιες και στις δύο δημοπρατήσεις, ή διαφορετικές και ποια η διαφορά;
11. Αν ήταν ίδιες πως εξηγείται η μεγάλη διαφορά στις προσφερόμενες εκπτώσεις;
12. Γιατί η δημοτική αρχή με την πλειοψηφία της δεν προχωρά στην έγκριση της δημοπρασίας και την εκτέλεση του έργου άμεσα δεδομένου ότι το έργο βρίσκεται ήδη στο κόκκινο;

  Αυτά είναι ερωτήματα που οφείλει να απαντήσει η δημοτική αρχή και προσωπικά ο κ. Χιονίδης καθαρά και σταράτα προς τους δημότες μας.

Εν κατακλείδι
- Η  παράταξή μας δεν εγκρίνει τα αποτελέσματα της δεύτερης δημοπρασίας.
- Αποδίδει μεγάλες ευθύνες στη δημοτική αρχή για όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη δημοπράτηση του Πολιτιστικού Κέντρου.
- Ζητά από κάθε αρμόδια ελεγκτική αρχή να ελέγξει την νομιμότητα των πράξεων ή των παραλείψεων της δημοτικής αρχής σε σχέση με το παραπάνω έργο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
- Θεωρεί τα χρήματα του ΕΣΠΑ δικά μας χρήματα και ως εκ τούτου απαιτεί την ορθή διαχείρισή τους.
  Θεωρούμε ότι με ευθύνη όλων το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αποτελεί το δημοκρατικό όργανο διοίκησης του Δήμου.
  Καλούμε τους δημότες να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στη διοίκηση του δήμου μέσα από τα προβλεπόμενα όργανα του Δήμου, μέσα από την κατάθεση θεμάτων προς συζήτηση μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινά.
  Να διεκδικήσουν έναν Δήμο που να λειτουργεί με διαφάνεια;, με αξιοκρατία, με τη συμμετοχή των δημοτών,  έναν δήμο ανοικτό στους δημότες.
  Στις σημερινές κρίσιμες εποχές που  ο Δήμος καλείται με λιγοστούς οικονομικούς πόρους  να προστατεύσει τις κοινωνικές του δομές, τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του,  είναι απαραίτητο να στηριχτεί στους δημότες του, στον αγώνα όλων για την διεκδίκηση πόρων, στον αγώνα όλων για να μην συνηθίσουμε την ανέχεια, την φτώχεια, την επιβάρυνση των δημοτών.
  Γιατί πόλη είναι οι άνθρωποί της.