Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μπουχτίσαμε ψέμα

   Έχω βαρεθεί. Πραγματικά μπούχτισα. Κάθε μέρα, παντού και κάθε ώρα, η τρικομματική κυβέρνηση λασπολογεί. Αξιοποιούν όλα τα μέσα (κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και internet) όχι για να κάνουν πολιτική, αλλά για να κινδυνολογούν και να απειλούν όποιον τολμά να φέρει αντίλογο στα "θεάρεστα" έργα τους. Και αν η λάσπη της τρικομματικής στόχευε απλά την αντιπολίτευση, θα μιλάγαμε για απλή και συνηθισμένη επικοινωνιακή τακτική. Όταν όμως η κυβέρνηση του τόπου δυσφημεί την ίδια τη χώρα, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
   
   Ας θημηθούμε τη λάσπη εναντίον των Πανεπιστημίων μας που εκτοξεύεται όλο το τελευταίο διάστημα από ΜΜΕ και ιστοσελίδες που πρόσκεινται στην τρικομματική. Τα Πανεπιστήμια της χώρας είναι "κέντρα ανομίας", "στέκια παρανόμων", "χώροι διακίνησης ναρκωτικών ουσιών" και φοιτητές είμαστε είτε "παράσιτα" που εκμεταλλευόμαστε τις παροχές του κράτους είτε "τεμπέληδες" που δε μας νοιάζουν καθόλου οι σπουδές μας. Χαρακτηριστικά το ΑΠΘ (που λασπολογείται ακόμα και η υποχρηματοδότηση το καταστρέφει) και το ΑΤΕΙΘ (που το σχέδιο "Αθηνά" κουτσουρεύει) λαμβάνουν υψηλότατες θέσεις σε παγκόσμιες κατατάξεις ποιότητας Ιδρυμάτων. Αναρωτιέμαι αν θα συνεχίσουν να τις διατηρούν παρά τη συστηματική λασπολογία από την ίδια την κυβέρνηση.
   
   Ένα από τα ισχυρότερα όπλα της χώρας απέναντι στην κρίση είναι ο τουρισμός. Οι προοπτικές για τη φετινή σαιζόν είναι πολύ ελπιδοφόρες. Αυτό τουλάχιστον ακουγόταν μέχρι σήμερα. Σήμερα που οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να κλείσουν τα Μουσεία της χώρας. Όμως τα διάφορα παραπολιτικά παπαγαλάκια της κυβέρνησης διαδίδουν ότι οι απεργοί τους βάζουν λουκέτο. Ξένα πρακτορεία πήραν την "είδηση" και -φυσικά- τη γιγάντωσαν. Κερασάκι στην τούρτα της λασπολογίας το άρθρο της κ.Σ.Βούλτεψη, βουλευτού της ΝΔ, που κατηγορεί τους υπαλλήλους για την κατάντια της χώρας και ζητά να ανοίξουν τα (ήδη ανοικτά) Μουσεία με κάθε μέσο. Ποιος κάνει λοιπόν ζημιά στον τουρισμό; Ποιος απωθεί τους τουρίστες από την Ελλάδα; Οι απεργίες ή η κυβέρνηση και οι βουλευτές της ΝΔ;
   
   Μάλλον η κυβέρνηση παίζει με το μέλλον της χώρας. Όποιον τομέα δεν κατάφεραν να ισοπεδώσουν με τα Μνημόνιά τους, τον λασπολογούν και τον απαξιώνουν συστηματικά και με κάθε μέσο. Καταστρέφουν τη χώρα, τις ζωές και τα όνειρά μας. Ξεπουλάνε το μέλλον μας. Έχουμε ένα και μόνο καθήκον: να μη φοβηθούμε. Να μη σκύψουμε το κεφάλι. Να αντισταθούμε και να τουα ανατρέψουμε. Να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας...!

Φοίβος Τσικλιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου