Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρα-Τσίπρα είσαι εδώ;

“Περπατώ περπατώ εις το δάσος, όταν ο Τσίπρας δεν είν' εδώ. Τσίπρα-Τσίπρα είσαι εδώ; Παίρνω το Δραγασάκη μου, και σας κυνηγώ.” Ακολούθως παρουσιάζονται άδεια ράφια σούπερ μάρκετ, ουρές στα φαρμακεία, άστεγοι σε παγκάκια να διαβάζουν “Αυγή” και μεγαλοεισοδηματίες να διαδηλώνουν κατά της υπερφορολόγησής τους. Στο βάθος η Ραχήλ και ο Λαφαζάνης τυπώνουν 100 δισ. ευρώ (ή και δραχμές), ενώ η Δούρου παντρεύει -θου Κύριε- ένα ομόφυλο ζευγάρι.
  
  Χωρίς υπερβολή, το παραπάνω θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο προεκλογικού σποτ της Νέας Δημοκρατίας. Της “υπεύθυνης δύναμης” που, στη συντομότατη προεκλογική περίοδο, απέφυγε κάθε πολιτικό διάλογο, κινδυνολογώντας ακατάσχετα για την επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς. Όταν ένα κόμμα, πόσο μάλλον ένα κυβερνόν κόμμα, φτάνει να δημιουργεί σποτάκια με “πρωτοσέλιδα” για μελλοντική έλλειψη καυσίμων και φαρμάκων, τότε ο Αρμαγεδόνας με το πρόσωπο του Σακελλαρίδη δεν θα αποτελέσει υπερβολή.
  
  Είναι πρωτοφανής η εκστρατεία τρόμου που έχει εξαπολύσει η ΝΔ αυτές τις λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές. Πρωτοφανής σε ένταση, καθώς τόσο οι διαφημίσεις όσο και οι τοποθετήσεις των στελεχών της είναι μόνιμα, σχεδόν εμμονικά, στραμμένες ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτοφανής και σε περιεχόμενο, με τα σενάρια για ελλείψεις, νέες περικοπές και Grexit να ανεβαίνουν επίπεδο καθημερινά. Μέχρι που εμφάνισαν “κρυφό Μνημόνιο” στο οποίο έχει ήδη δεσμευτεί ο Α. Τσίπρας.
  
  Η ρητορεία των κομμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης αντιστοιχεί σε ανθρώπους με μνήμη χρυσόψαρου. Η ΝΔ αναβαπτίστηκε ως αντιμνημονιακή, ενώ το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκε ως δυνάμει κυβερνητικός σύμμαχος σε μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση! Ο παραλογισμός χτύπησε κόκκινο με την αυτοθυματοποίηση του Γ. Παπανδρέου, που τον “έφαγαν τα συμφέροντα”.
  
  Σ' αυτή τη χώρα όλοι εκλέγονται για να χτυπήσουν “τα συμφέροντα”, έπειτα υποκύπτουν σε αυτά και στο τέλος τα ίδια συμφέροντα “τους τρώνε”. Παράξενα πράγματα...
  
  Τέλος πάντων, η ώρα του ταμείου έφτασε. Εδώ θα κριθεί αν κέρδισε η ελπίδα ή ο φόβος. Αν και νομίζω πως έχει ήδη κριθεί.
  
  Καλή ψήφο!


πηγή: ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ της Πιερίας, τ. 42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου