Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα

του Βασίλη Μουλόπουλου

 
  Πληθαίνουν οι διαρροές από «καλά πληροφορημένες πηγές» ότι επίκειται ανασχηματισμός με είσοδο στην κυβέρνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. Στην περίπτωση αυτή, λένε οι «πηγές», ο κ. Αντ. Σαμαράς θα καλέσει τους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη να αναλάβουν θέσεις αντιπροέδρων, ώστε να σταματήσουν να γκρινιάζουν γιατί δεν τους παίζει. Ψυχραιμία, σύντροφοι. Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς, ακόμη και οι πιο «κουλ», προκειμένου να μην ξαναδείτε τον κ. Βενιζέλο στην κυβέρνηση είστε έτοιμοι να δηλώσετε εθελοντές σε νέα εισβολή στο Αφγανιστάν. Όσο για μένα, ομολογώ ότι περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστώσω αν η γραμμή του πολιτικού ινστρούχτορα της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Ν. Μπίστη περί «χρήσιμων ηλιθίων» έχει υιοθετηθεί πλήρως από τον σύντροφο Φώτη. Αλλά αυτές οι αντιδράσεις είναι λαθεμένες. Είναι μεγάλο λάθος στην πολιτική να αφήνεις να σε καθοδηγούν τα συναισθήματά σου, το θυμικό σου. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και υπεύθυνοι. Είναι λάθος, σύντροφε Αλέξη, να ζητάς από τον λαό να ανατρέψει την κυβέρνηση σε τόσο κρίσιμες για τη χώρα στιγμές. Επαναλαμβάνω ότι χρειάζεται να είμαστε υπεύθυνοι και να υποστηρίξουμε εποικοδομητικές λύσεις στην περίπτωση (την οποίαν εγώ απεύχομαι) που ούτε τα ενέσιμα κοκτέιλ ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. καταφέρουν να κρατήσουν στη ζωή την κυβέρνηση. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

   Ιδού ορισμένα τολμηρά και ενδιαφέροντα εναλλακτικά κυβερνητικά σενάρια για να μην οδηγηθούμε σε καταστροφικές εκλογές.

   Κυβέρνηση πλατιών πολιτικών συγκλίσεων με πυρήνα την Κεντροαριστερά. Όπως είπαν ο κορυφαίος Έλληνας πολιτικός της μεταπολίτευσης Ευ. Βενιζέλος και ο κορυφαίος Έλληνας διανοητής (αυτός όλων των εποχών) Ν. Μπίστης, χρειάζεται μια νέα Κεντροαριστερά για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η φυσική παρουσία σε αυτή την κυβέρνηση ενός Βενιζέλου και ενός Μπίστη θα διασφαλίσει την ηθική της θωράκιση και την ισχυρή εκπροσώπηση της εργατικής τάξης. Μην ανησυχείτε, ο κ. Κουβέλης θα πάει στην Προεδρία της Δημοκρατίας και ο κ. Σαμαράς θα είναι πάλι πρωθυπουργός.

   Κυβέρνηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Πρόκειται για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Όπως γνωρίζετε, ακόμη και με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, αποκύημα διεστραμμένων μυαλών, που έγινε για να βάλει την Αριστερά στο περιθώριο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Άρα χρειάζεται νέος νόμος, που θα αποτρέψει αυτόν τον κίνδυνο και θα ευνοήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης πλατιών πολιτικών συγκλίσεων (βλέπε προηγούμενη παράγραφο).

  Κυβέρνηση με κλήρωση. Καθιερώνεται μια νέα λοταρία. Ο κάτοχος του πρώτου λαχνού κερδίζει την πρωθυπουργία για τέσσερα χρόνια. Άλλοι 12-18 λαχνοί θα μπορούν να κερδίζουν υπουργικά χαρτοφυλάκια. Συζητείται αν η λοταρία θα δοθεί προίκα στον ΟΠΑΠ για την ιδιωτικοποίησή του.

  Κυβέρνηση πλατιών επιχειρηματικών συγκλίσεων με πυρήνα τον ΣΕΒ. Λύση πρωτότυπη, που προωθείται από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, αλλά ανεφάρμοστη όσο υπάρχουν δημόσιες επιχειρήσεις. Γι' αυτό πρώτη προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Θεωρείται ως η μόνη ικανή να πετύχει να ανακτήσει η χώρα σε ελάχιστο χρόνο την εμπιστοσύνη των αγορών απολύοντας, μόλις σχηματισθεί, όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και ένα εκατομμύριο ακόμη εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Το έργο της κατάργησης αποζημιώσεων, κατώτατου μισθού και συλλογικών συμβάσεων θα έχει ολοκληρωθεί από την παρούσα κυβέρνηση.
 
 
πηγή: εφημ. "Η ΑΥΓΗ της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου