Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η Δημοκρατία των Εταιριών στα διόδια Αιγινίου

   Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν το χώρο των διοδίων Αιγινίου και με πανό και συνθήματα κράτησαν ανοιχτή τη διέλευση για τα οχήματα και μετά τις 12 το μεσημέρι, ώρα που είχε ανακοινωθεί η επίσημη έναρξη είσπραξης για το συγκεκριμένο σταθμό.
   Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ παρατάχθηκαν στο χώρο, ενώ μεταξύ των διαδηλωτών συμμετείχαν  φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη παραγωγικών ομάδων και εθελοντικών οργανώσεων που συνεχίζουν να παραμένουν στο χώρο.
   Στόχος των διαδηλωτών που συντονίζουν τις κινητοποιήσεις ήταν να παραμείνουν στο χώρο ομάδες περιφρούρησης, όσο αυτό χρειαστεί, ώστε να μην επιχειρηθεί από την εταιρία να θέσει σε λειτουργία τα διόδια. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση να αποκλειστεί η κυκλοφορία, αλλά αντιθέτως να μπορούν τα οχήματα να διέρχονται χωρίς να πληρώνουν.
   Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και τη διάλυση της συγκέντρωσης των διαδηλωτών, ακόμη και με τη ρίψη χημικών τα διόδια του Αιγινίου βρίσκονται σε λειτουργία.

   Συνολικά 11 ήταν οι προσαγωγές διαδηλωτών από τις κινητοποιήσεις στα διόδια του Αιγινίου που μετατράπηκαν σε συλλήψεις και από το μεσημέρι της Δευτέρας, οι συλληφθέντες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, όπου σχηματίζονται δικογραφίες.
   Στο χώρο  συγκεντρώθηκαν από νωρίς πολίτες σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές που όπως φαίνεται θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη αύριο το πρωί στο αυτόφωρο, ενώ οι κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν σε "παράνομη βία" και σε "παρακώλυση συγκοινωνιών".
   Μεταξύ των συλληφθέντων δύο ανήλικοι, μαθητές Λυκείου, οι δύο αντιδήμαρχοι Πύδνας - Κολινδρού Ξανθίππη Βασιλειάδου και Παύλος Μεταλλίδης, καθώς και εκπαιδευτικοί, ενώ υπάρχουν δύο από αυτούς αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα υγείας.
 (από το e-pieria.gr)

   Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας και η ΕΛΜΕ Πιερίας κύρηξαν 3ωρη στάση εργασίας για αύριο Τρίτη 29-1, από τις 11.00 έως τις 14.00 και καλούν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, στα δικαστήρια της Κατερίνης.


ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας
  
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
   Σε μια ακόμα περίπτωση η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της βίας και της οξείας καταστολής, αυτή τη φορά σε βάρος πολιτών της Πιερίας, που συγκεντρωθήκαν στο Αιγίνιο, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα της απρόσκοπτης μετακίνησης, αντιτιθέμενοι στο άνοιγμα νέου σταθμού διοδίων στην περιοχή. 
  Η απόπειρα τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται ενάντια σε καθεμιά από τις αιχμές της ακολουθούμενης πολιτικής εξαθλίωσης του λαού και απέναντι σε αυτή την πολιτική συνολικά, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

   Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αδίκως συλληφθέντες συμπολίτες μας και ζητάμε την άμεση άρση των σε βάρος τους κατηγοριών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας καλεί τους πολίτες της Πιερίας αύριο το πρωί (Τρίτη 29-1) και ώρα 11 να βρίσκονται στα Δικαστήρια Κατερίνης για να συμπαρασταθουν στους 11 άδικα συλληφθέντες πολίτες.



ΚΚΕ Πιερίας

   Η τρικομματικη κυβερνηση Σαμαρα ξανακτυπησε, αυτη την φορα στην Πιερια. Συνελαβε αυτους που ευθυνονται, κατα την γνωμη της, για τα χαλια της πατριδας μας, για τα βασανα των λαικων στρωματων (Βιοπαλαιστες και ανηλικους μαθητες). Εφαρμοζοντας τις εντολες των αφεντικων της (εργολαβικες εταιριες), πιστή στις διαταγες της Ευρωπαικης Ενωσης για ξεπουλημα ενος δημοσιου αγαθου (εθνικοι δρομοι) στα κερδοσκοπικα συμφεροντα.


  Εδειξε για μια ακομη φορα το πραγματικο της προσωπο, αυτο του αυταρχισμου και της καταστολης των λαικων αντιδρασεων που στρεφονται εναντιον της αντιλαικης της πολιτικης.


  Μετα τους χαλυβουργους, τους εργαζομενους στο μετρο, τους μεταναστες, σειρα πηραν και οι κατοικοι της Πιεριας. Ο αυταρχικος αυτος κατηφορος δεν θα μεινει χωρις απαντηση.


 Το ΚΚΕ καταδικαζει με τον πιο κατηγορηματικο τροπο την ποινικη διωξη σε βαρος των αγωνιζομενων κατοικων της Πιεριας. Ζηταει την αμεση αποφυλακιση τους.


  Συμπαραστεκεται και συμμετεχει , οπως εκανε παντα, στον αγωνα για καταργηση ολων των διοδιων. Οι δρομοι θα γινουν λαικη περιουσια σε μια σοσιαλιστικη- κομμουνιστικη  κοινωνια, για την δωρεαν χρηση τους απο ολους.


   Καλουμε τους κατοικους της Πιεριας σε συλλαλητηριο συμπαραστασης στους διωκομενους και διεκδικησης ωστε να υπαρχουν δρομοι ελευθεροι απ' τα κερδοσκοπικα συμφεροντα.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-1-2013 , ΩΡΑ 6μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 


Επιτροπή Αγώνα για την Κατάργηση των Διοδίων Αιγινίου
Δήμος Πύδνας-Κολινδρού
  Σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο χώρο των διοδίων Αιγινίου και απαιτούσε ειρηνικά την κατάργηση τους διότι δεν έχουμε άλλους δρόμους, τα 2,20€ είναι δυσανάλογα με την διανυομένη απόσταση (5km), καταλύεται η ίση μεταχείριση έναντι του ανταγωνισμού και πλήττονται ο τουρισμός, το εμπόριο και οι εργαζόμενοι του τόπου μας.
Υπήρξε πολυάριθμη παρουσία δυνάμεων καταστολής της αστυνομίας, οι οποίες δια της βίας επιτέθηκαν στους απλούς πολίτες με γκλόπς, δακρυγόνα, χημικά και χειροβομβίδες κρότου και μετά από επανειλημμένες επιθέσεις κατόρθωσαν να εξοντώσουν τους πολίτες που αποκλειστικό σκοπό είχαν να κάνουν γνωστά τα αιτήματα τους και να τους αποδοθεί δικαιοσύνη και λύση. Αντί αυτού τα τηλέφωνα της Αθήνας ήταν κλειστά και εισέπραξαν χημικά και δακρυγόνα.

Καταγγέλλουμε την τυφλή αυτή επίθεση βίας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με άδικες συλλήψεις έντεκα (11) πολιτών, εκ των οποίων οι δύο (2) είναι Αντιδήμαρχοι και οι δύο (2) ανήλικα παιδία. Οι συλλήψεις αυτές δεν έγιναν κατόπιν βιαιοπραγιών, αλλά στόχο είχαν να κάμψουν το ηθικό των πολιτών και να τους τρομοκρατήσουν.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η τροχαία έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο, ενώ οι πολίτες ζητούσαν επίμονα το άνοιγμα του.

Πολλοί πολίτες θα παραμείνουν όλο το βράδυ στο χώρο των διοδίων για να αναδείξουν τη σοβαρότητα του θέματος

Αύριο Τρίτη 12:00 η ώρα θα είναι όλοι οι πολίτες στα δικαστήρια Κατερίνης για συμπαράσταση στους συλληφθέντες.

Τα σχολεία και οι υπηρεσίες όλου του Δήμου αύριο Τρίτη 29 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά και στις 3:00 το μεσημέρι όλοι θα δώσουν νέο δυναμικό παρών στο χώρο των διοδίων Αιγινίου για να απαιτήσουν την κατάργησή τους.







Ο λαός της Πιερίας λέει ΟΧΙ στα διόδια του Αιγινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου