Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

"ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" για το Δήμο Κατερίνης - Ιδρυτική Διακήρυξη

Συνδημότες και συνδημότισσες
  
  Η πραγματική εικόνα που βιώνουμε όλοι τα τελευταία χρόνια δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. 
  Στο Δήμο Κατερίνης, στη γειτονιά, στο χωριό, την πόλη, τη χώρα οι άνθρωποι και οι κοινωνικές ομάδες συνθλίβονται από τον παραλογισμό και την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών επιλογών που επιβλήθηκαν και ακολουθούνται με ευλάβεια από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση και τις διοικήσεις των Δήμων της χώρας, διοικήσεις που εξαρτούν το πολιτικό τους μέλλον από τη διατήρηση αυτής της πολιτικής και των προσώπων που τη στηρίζουν.
   Ξεκινάμε μια συνειδητή προσπάθεια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, χωρίς να χάσει τον αυτοδιοικητικό της προσανατολισμό και τη δυνατότητά της να στηρίζει τις ιδιαίτερες τοπικές ανάγκες, να αποτελέσει κι ένα πολιτικό και δημοκρατικό ανάχωμα στην ολοένα και μεγαλύτερη διολίσθηση στο «αδιανόητο» που σηματοδοτεί η σημερινή ανθρωπιστική, πολιτική, δημοκρατική και κοινωνική κρίση.
  Σχεδιάζουμε και προτείνουμε έναν άλλο δρόμο για μία νέα αρχή που θα περιλαμβάνει σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον Δημότη, τον πολίτη, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Διεκδικούμε σε μια αυτοδιοικητική και ταυτόχρονα πολιτική μάχη την αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας που «τσαλακώνουν» οι θιασώτες του μνημονιακού μονόδρομου της απελπισίας.
  Δεν υποδυόμαστε υποκριτικά και με σημαία προεκλογικής ευκαιρίας τους ανεξάρτητους. Έχουμε σαφή και καθαρή πολιτική αφετηρία, έχουμε στήριξη από πολιτικούς σχηματισμούς και πρόσωπα που δεν κρύβουν παραμονές εκλογών την πολιτική τους προέλευση. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό και τιμάμε τους πολιτικούς χώρους που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια με καθαρά, άφθαρτα κι έντιμα πρόσωπα.
   Η ανεξαρτησία του καθενός τεκμηριώνεται από τα ΟΧΙ που διατύπωσε ή θα είναι έτοιμος να διατυπώσει σε πολιτικές και κομματικές επιλογές που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.


Δεσμευόμαστε και εργαζόμαστε
  •   Για ένα ύφος δημοτικής διοίκησης. Χωρίς αυταρχισμό, αλαζονεία, έπαρση, παρωχημένες συμπεριφορές, παραγοντισμό και αναποτελεσματικότητα. 
  •   Δεσμευόμαστε και αγωνιζόμαστε για έναν Δήμο ανεξάρτητο κι όχι υποταγμένο στις ζώνες επιρροής Βουλευτών, παραγόντων, συμφερόντων και ανύπαρκτου οράματος. 
  •   Για την ουσιαστική διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και την οικονομική διαχείριση του Δήμου Κατερίνης. Χωρίς σκιές, γκρίζες ζώνες, καχυποψία και μισόλογα. Όπου τα πάντα θα είναι κρυστάλλινα, ανοιχτά, διατυπωμένα με σαφήνεια και απλότητα στους δημότες.  
  •   Σε δημόσια θέα για τον δημότη και τον θεσμικό ελεγκτή: από το πρώτο ευρώ μέχρι τα ποσά που διατίθενται για το πολιτικό προσωπικό του Δήμου Κατερίνης.
  •   Για έναν Δήμο Κατερίνης που θα είναι πρωτοπόρος, ηγέτης κι επικεφαλής σε ένα Δίχτυ Προστασίας και αλληλεγγύης για τους δημότες που βιώνουν ή πρόκειται να βιώσουν τις αδιανόητες και απάνθρωπες επιπτώσεις της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης. Με διακριτικότητα, αξιοπρέπεια αλλά και άμεση αποτελεσματικότητα.
  •   Για έναν Δήμο Κατερίνης που θα εξυπηρετήσει με συνέπεια έναν αναπτυξιακό πρότυπο άμεσων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων. Που εκπονείται ήδη και με τη συμμετοχή των δημοτών, των φορέων, των κινημάτων, των συλλογικοτήτων. Και θα στοχεύει στην πραγματική συνοχή των Δημοτικών Διαμερισμάτων σε κάθε γωνιά του αχανούς και διαφορετικών ταχυτήτων Δήμου Κατερίνης που κληροδότησε η προχειρότητα και ο παραλογισμός του Καλλικράτη. Με σεβασμό στις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες, ιδιαιτερότητες και τοπικές ανάγκες που μπορούν να μετατραπούν σε ριζοσπαστικά πλεονεκτήματα.
  •   Για έναν Δήμο Κατερίνης που θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του «μυαλού» του, των δημοκρατικών οργάνων, των υπηρεσιών του και των εργαλείων που διαθέτει για να σχεδιάσει και να υλοποιεί για ΟΛΟΥΣ κι όχι για ΛΙΓΟΥΣ.
  •   Για έναν Δήμο που θα στηριχτεί στη συμμετοχή και των δημοτών, χωρίς προϋπόθεση να είναι ψηφοφόροι του Δημάρχου ή πολιτικοί και κομματικοί φίλοι κανενός.
  •   Για έναν Δήμο Κατερίνης που ΔΕΝ διαπραγματεύεται την ανοχή στο φασισμό, το ρατσισμό, το φόβο, τον αυταρχισμό και τη βία. Στα ζητήματα αυτά δε θα επιτρέψουμε να υπάρξει η παραμικρή κερκόπορτα ανοχής, συνδιαλλαγής και πολιτικού φλερτ.

Για έναν Δήμο Κατερίνης αντάξιο των ονείρων μας!

Συνδημότες και συνδημότισσες
από τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου (φωτ.: Ελίνα Διαμαντοπούλου)
  
  Σε αυτή την προσπάθεια, εκτός από όλους όσοι υπογράφουν παρακάτων, χωρούν όλοι. Το δημοκρατικό κάλεσμα της παράταξής μας αφορά τα πρόσωπα και τις οργανωμένες ομάδες πολιτών που δεν επιθυμούν μόνο την εναλλαγή προσώπων στη Δημοτική Διοίκηση αλλά έναν άλλο Δήμο Κατερίνης, έναν άλλο δρόμο που θα επαναφέρει αξίες και ιδανικά για την πολιτική, την αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία, το περιβάλλον, την ανάπτυξη , τη ζωή, τον πολιτισμό, τη χαρά, την αισιοδοξία και τη δημιουργία. Είμαστε έτοιμοι για τις ανατροπές που θα αλλάξουν τη ζωή μας, επαναφέροντας την ελπίδα, την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια, στοιχεία τα οποία κάποιοι τα αντικατέστησαν με τη μονομανία τους να διατηρούνται στην εξουσία οι υπεύθυνοι της κρίσης.

 
Μία πλατιά εκλογική συνεργασία, προσκλητήριο ανατροπής στο Δήμο Κατερίνης!
(ακολουθούν οι υπογραφές 100 δημοτών του Δ. Κατερίνης) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου