Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Δ. Χριστογιάννης: "Η Χούντα ήταν μία επανάσταση"

  Σε αισχρές δηλώσεις προέβη ο Δημήτρης Χριστογιάννης, βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή "Επόμενη Μέρα". Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την αναλογία Χούντας και τρομοκρατίας, ο βουλευτής είπε πως "δεν μπορούμε να τα βάζουμε στην ίδια μοίρα το Χουντικό με τον τρομοκράτη", ενώ συνέχισε με την απίθανη δήλωση "η Χούντα ήταν μια επανάσταση"! Υποστήριξε επίσης ότι η δικτατορία των Συνταγματαρχών δεν έκανε και τίποτα σοβαρό και ότι ο ελληνικός λαός εκείνη την περίοδο ήταν μάλλον χαρούμενος.
  
  Η άποψη αυτή του κ. Χριστογιάννη δεν εκπλήσσει. Είναι άλλωστε γνωστό πως η ΝΔ αποτελεί παραδοσιακό καταφύγιο Χουντικών και φιλοχουντικών στοιχείων. Είναι επίσης γνωστό ότι το πρόγραμμα σκληρής λιτότητας, που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση, αφενός καταστρέφει τη χώρα και αφετέρου εξαφανίζει την εκλογική βάση των κομμάτων που την απαρτίζουν. Έτσι, όλο και πιο συχνά, στελέχη και βουλευτές της ΝΔ κάνουν ανοίγματα στην ακροδεξιά, για να σώσουν κάνα ποσοστό, και μαζί μ' αυτό την έδρα τους. Δικαιώνουν τις σκοτεινότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας για να εξαγοράσουν φιλοχουντικές ψήφους.
  
  Κλείνοντας αξίζει να αναφέρω πως, όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον κ.Χριστογιάννη αν η Χούντα σκότωσε και έστειλε κόσμο στα ξερονήσια, ο βουλευτής απάντησε "Εγώ ήμουνα μικρός την περίοδο εκείνη". Ήσασταν μικρός λοιπόν κ. Χριστογιάννη, και δεν έτυχε να ακούσετε τίποτα κατά την επταετία. Ούτε για βασανιστήρια, ούτε για φυλακίσεις, ούτε για εξορίες δημοκρατικών πολιτών.

  Αν τότε ήσασταν μικρός, σήμερα μάλλον είστε κουφός. Γιατί μάλλον δεν ακούτε την κραυγή αγωνίας της ελληνικής κοινωνίας, δεν ακούτε τη φτώχεια, την απόγνωση, τις αυτοκτονίες. Πάντως όπως και να 'χει, είτε είστε μικρός ή κουφός, δεν αργεί η ώρα που ο κόσμος θα σας στείλει σπίτια σας, όλους εσάς που δεν ακούτε...

 Φοίβος Τσικλιάς

Ολόκληρες οι δηλώσεις ΕΔΩ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου