Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ένας παλιάτσος είμαι εγώ...

  του Φοίβου Τσικλιά

  Το 2012 κάποιοι έλεγαν ότι ο Σαμαράς δεν πέφτει εύκολα, ότι έχει πολλές εφεδρείες αχρησιμοποίητες. Όσο περνούσε ο καιρός, μία-μία αυτές χρησιμοποιούνταν και εξαντλούνταν, χαρίζοντας πρόσκαιρα οφέλη στην κυβέρνηση. Τώρα που φαίνεται πως οδεύει προς την κατάρρευση, εμφανίζει τις τελευταίες (και γελοιότερες) εφεδρείες.
  
  Γι' αυτό και νεκραναστήθηκε ο Γ. Καρατζαφέρης. Το ΛΑΟΣ απέτυχε οριακά να εισέλθει στη Βουλή στις 6 Μαΐου 2012 και έσβησε στις 17 Ιουνίου. Επανήλθε όμως εντυπωσιακά στις ευρωεκλογές του φετινού Μαΐου, καταλαμβάνοντας 2,69%. Δεν κατάφερε φυσικά να εκλέξει ευρωβουλευτή, δήλωσε όμως παρών στα πράγματα και στις ζυμώσεις για την ανασυγκρότηση της Δεξιάς.
  
  Από την επομένη των εκλογών επανήλθε δειλά-δειλά η αλησμόνητη "γαλάζια πολυκατοικία", και οι συζητήσεις γι' αυτήν εμπεριείχαν ξανά τον Καρατζαφέρη. Το ποσοστό και η δυναμική που κατάφερε να αναπτύξει το -μέχρι πρότινος πολιτικά νεκρό- κόμμα του δεν είναι αμελητέα. Ο Καρατζαφέρης επανήλθε στο προσκήνιο και το ΛΑΟΣ ξαναμπήκε στη σκακιέρα. Σε ποια πλευρά όμως τοποθετήθηκε;
  
  Κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή, δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε. Το 2009, το ΛΑΟΣ μπαίνει στη Βουλή κατηγορώντας τις πολιτικές λιτότητας της ΝΔ και το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ. Το Μάιο του 2010 ψηφίζει το 1ο Μνημόνιο, μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το Νοέμβριο του 2011 πρωτοστατεί στη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου. Το Φεβρουάριο του 2012 αποχωρεί από την κυβέρνηση, καταψηφίζει τη δανειακή σύμβαση και δηλώνει αντιμνημονιακός! Στις διπλές εκλογές του ίδιου έτους κατεβαίνει αντιμνημονιακά. Στις ευρωεκλογές του 2014 εστιάζει στην εξωτερική πολιτική, το μεταναστευτικό και στις καταγγελίες στην ΕΕ, προωθώντας θέσεις "βελτίωσης" των μνημονίων (φοροαπαλλαγές κ.α.).
  
  Το ΛΑΟΣ είναι αυτή τη στιγμή ένα κόμμα χωρίς πολιτική ταυτότητα. Αντιμνημονιακό, που στήριξε στα πρώτα δύσκολα χρόνια τις μνημονιακές πολιτικές. Ακροδεξιό, όχι ναζιστικό όπως η Χρυσή Αυγή, ούτε "κεντροδεξιό" όπως η ΝΔ του Καραμανλή. Συμπίπτει σε πολλά σημεία με τη ΝΔ του Σαμαρά, κυρίως στα εθνικά θέματα, στο μεταναστευτικό και στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (άγνωστος όρος και για τους δύο).
  
συγκέντρωση του ΛΑΟΣ στη Θεσ/νίκη, Μάρτιος 2008
  Αυτήν την πολιτική σύμπτωση προσπαθούν τώρα ο Μ. Βορίδης, ο Ά. Γεωργιάδης και τα ΜΜΕ να την προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Στην επάνοδο ή έστω στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Ο κοινός εχθρός βρέθηκε εύκολα. Ο άθεος Τσίπρας και οι συριζαίοι του με τα κονσερβοκούτια μπορούν να λειτουργήσουν κάλλιστα ως συγκολλητικό στοιχείο για πάσης φύσεως συντηρητικά και ακροδεξιά στοιχεία.
  
  Έτσι λοιπόν, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ετοιμάζεται για μία ακόμη κωλοτούμπα, για το καλό -πάντα- του ελληνικού λαού. Θα φορέσει το light μνημονιακό του κοστούμι, θα κουβαλήσει 2-3 μαντραχαλάδες με χλαμύδες, ασπίδες και σάρισες και θα βγει να φυλάξει Θερμοπύλες, απέναντι στην επέλαση των άθεων κομμουνιστοσυμμοριτών εαμοβούλγαρων.
  
  Να του ευχηθούμε καλή προσγείωση από τη νέα του πιρουέτα, ανάλογη αυτής του 2012...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου