Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η Οδύσσεια ενός Κατερινιώτη

Με αφορμή τα 30 χρόνια του θεάτρου Πήγασος και τα 100 χρόνια της Ελεύθερης Κατερίνης



   Μετά από έξι χρόνια “ανεβαίνει” και πάλι από το θέατρο “Πήγασος” η επιθεώρηση “Η Οδύσσεια ενός Κατερινιώτη”, ένα θεατρικό έργο που αγαπήθηκε όσο λίγα, από το κοινό της Πιερίας. Φέτος επανέρχεται επικαιροποιημένο, όπως τόνισε ο σκηνοθέτης Χάρης Αμανατίδης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τους συντελεστές της παράστασης, στους δημοσιογράφους.

   Χαρακτήρισε μάλιστα ευτυχή τη συγκυρία της συμπλήρωσης-φέτος- 30 χρόνων ζωής του θεάτρου Πήγασος σε συνδυασμό με την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κατερίνης. “Δεν πρόκειται για την ιστορία της πόλης αλλά για την ιστορία των ανθρώπων της πόλης”, ανέφερε ο σκηνοθέτης του έργου σημειώνοντας ότι σκοπός της παράστασης είναι “να δούμε τους ανθρώπους μέσα από τα γεγονότα της πόλης”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι θεατές θα αναγνωρίσουν μέσα από τους χαρακτήρες του έργου τον εαυτό τους, τους γονείς τους και γενικά θα δουν τη μικροϊστορία των ανθρώπων της Κατερίνης.
   “Κάθε κομμάτι του έργου είναι και μία δεκαετία που ξεκινά από τη δεκαετία του 20 μέχρι σήμερα, τα χρόνια της κρίσης” πρόσθεσε ο σκηνοθέτης σημειώνοντας ότι κάποια κομμάτια του έργου είναι νοσταλγικά αλλά και πικρά.
   Πρόκειται για μία λαϊκή παράσταση με ζωντανή μουσική, πολυπληθή θίασο και γενική είσοδο 7 ευρώ που θα ανέβει τη Δευτέρα και την Τρίτη 16 & 17 Ιουλίου στο Θέατρό του πάρκου.

Οι συντελεστές
   Τα κείμενα έγραψαν ο Χάρης Αμανατίδης και (το κομμάτι «Δάμων και Φειδίας») ο Πέρης Ουσταμπασίδης.
   Η σκηνοθεσία είναι του Χάρη Αμανατίδη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Βέτα
Χαϊλατζίδου. Η σκηνοθεσία του κινηματογραφικού υλικού είναι του  Γιώργου Χανδόλια.
   Η μουσική σύνθεση του τραγουδιού «Κοίτα τ’ άστρα» είναι του Βαγγέλη Μπουσμαλή, ενώ το τραγούδι για την Κατερίνη έγραψε ο Γιώργος Βατουσιάδης.
   Επί σκηνής οι μουσικοί: Άρης Καπαγιαννίδης (βιολί), Παναγιώτης Λιμπανοβνός (μπουζούκι), Ανδρέας Ζιάκας (κιθάρα).
   Την αφίσα της παράστασης φιλοτέχνησε ο Σπύρος Τσιλιγγιρίδης.

   Παίζουν οι ηθοποιοί (με τη σειρά εμφάνισης):
Κώστας Μυστακίδης, Τατιάνα Σιδηροπoύλου, Σπύρος Αναγνώστου, Χριστίνα Μπομπόλη, Γιώργος Μπαλιάκας, Κατερίνα Παρλίτση, Γιάννης Χατζηϊωαννίδης, Κώστας Παπουτσίδης, Άννα Γκούντα, Τίνα Ιωαννίδου, Αγγελική Γκουντρουμπή, Πωλίνα Γώγου, Μαρία Στάθη, Θωμαή Σιούμη, Σοφία Αγαθαγγελίδου, Γιάννης Γαλάνης, Χάρης Αμανατίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου