Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΑΡ.ΕΝ.: Συμμετοχή-Αγώνας-Αλληλεγγύη-Ανατροπή


Ενάντια στον κόσμο που μας ετοιμάζουν
 
   Ζούμε στον έκτο χρόνο βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Τα εισοδήματα των οικογενειών μας έχουν μειωθεί  50% κατά μέσο όρο. Η ανεργία πλησιάζει το 30% ενώ στους νέους ξεπερνά πλέον το  60%. Οι φόροι αυξάνονται. Φίλοι και γνωστοί μας ωθούνται στη μετανάστευση. Η δημόσια περιουσία απαξιώνεται και ξεπουλιέται.

  
 Μέσα σε έναν κόσμο ανεργίας, εκβιασμών και τρομοκρατίας προωθούν και τα οράματά τους για το νέο Πανεπιστήμιο. Ένα πανεπιστήμιο χωρίς καθηγητές, με μεγάλα τμήματα, χωρίς επαρκή βιβλία, με ακριβοπληρωμένα corpus. Χωρίς αξιοκρατία, με τις καθεστωτικές παρατάξεις (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) να καθορίζουν ποιοι θα περάσουν τα μαθήματα , θα προλάβουν να μπουν σε τμήματα με οροφές, θα «πετύχουν» να μπουν στα μεταπτυχιακά. Χωρίς αξιοπρέπεια, καθώς τα πτυχία συνεχώς υποβαθμίζονται. Χωρίς δικαιώματα αφού καθηγητές, συμβούλια Ιδρύματος και Υπουργείο- Κυβέρνηση καθορίζουν της ζωές μας χωρίς εμάς.

    
   Μέσα σ’ αυτή τη λαίλαπα, κάποιοι συνεχίζουν να κερδίζουν. Είναι αυτοί που κατάφεραν να ρίξουν μισθούς και δικαιώματα εργασίας, να φτωχοποιήσουν την κοινωνία και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Είναι αυτοί που τώρα ετοιμάζονται να βάλουν χέρι στο Πανεπιστήμιο μας προχωρώντας  στη βήμα-βήμα ιδιωτικοποίησή του για να κάνουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς.
 
Αυτόν τον κόσμο μας ετοιμάζουν.
Αυτόν τον κόσμο δε θα τον ανεχτούμε! 

 Συμμετοχή-Αγώνας-Αλληλεγγύη-Ανατροπή
  
Συμμετοχή: Ο νεοφιλελευθερισμός προωθεί τον ατομικό δρόμο για τις σπουδές, για τη σταδιοδρομία, για τη ζωή. Για εμάς συμμετοχή είναι θεμελιώδης έννοια. Συμμετέχουμε στις συνελεύσεις του συλλόγου μας, συζητάμε, αποφασίζουμε για τα ζητήματα που απασχολούν τις σπουδές μας. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Αγώνας: Απέναντι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων και στο τσάκισμα των ονείρων μας, η απάντηση πρέπει να είναι δυναμική. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας, στο ξεπούλημα της  χώρας, στην απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου. Μοναδικός δρόμος αξιοπρέπειας είναι οι ανυποχώρητοι αγώνες  μέχρι τη νίκη


Αλληλεγγύη: Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε πραγματικότητα το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση». Όπως εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργολαβικών με έμπρακτη υποστήριξη, έτσι συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα σε όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας και πρώτα πρώτα στους συμφοιτητές μας.

 
Ανατροπή: Τρία χρόνια Mνημονίων είναι αρκετά. Τρία χρόνια με κυβερνήσεις υποτέλειας και ξεπουλήματος είναι αρκετά. Δεν αντέχουμε την υποτίμηση των ζωών μας. Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής! Είναι η ώρα να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου