Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

  Στο κατάμεστο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο μίλησε χτες βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Α. Σαμαρά, κατηγορώντας τον για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή και την υπόθεση Μπαλτάκου, την οποία αποκάλεσε Σαμαρας-gate. Χαρακτήρισε πλαστή και στημένη την "έξοδο στις αγορές", καθώς το fund που θα δανείσει τη χώρα και ο οίκος αξιολόγησης που θα αναβαθμίσει την πιστοληπτική της ικανότητα είναι ήδη συμφωνημένα. Έθεσε επίσης το εύλογο ερώτημα "εφόσον ισχυρίζονται ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί χρειαζόμαστε νέο δανεισμό;".
  
  Αιχμηρή ήταν και η αναφορά του στον Ε. Βενιζέλο, κατηγορώντας τον για υπόθαλψη -μέσω των πολιτικών του- της Χ.Α., την οποία αποκάλεσε "εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση". Χαρακτήρισε κωμωδία τις προσπάθειες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, όπου ο
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ "απευθύνεται στους πολίτες που τιμούσαν με την εμπιστοσύνη τους κάποτε το ΠΑΣΟΚ για να τους μαζέψει τώρα σαν πρόβατα στο μαντρί της ακροδεξιάς".

  Κάλεσε τέλος το λαό της Θεσσαλονίκης να υπερψηφίσει τα ψηφοδέλτια που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους, το ψηφοδέλτιο της Δ. Χαραλαμπίδου για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός όμως από αυτά, επεσήμανε τη σημαντικότητα του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, όπου θα εκφραστεί αμεσοδημοκρατικά η βούληση του λαού της πόλης ενάντια στο ξεπούλημα αυτού του βασικού δημόσιου αγαθού.
  
  Στην αρχή της εκδήλωσης χαιρέτησαν ο υποψ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ("Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη") και η υποψ. Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου ("Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα"). Στο τέλος, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε στο βήμα υποψ. Δημάρχους που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους του νομού Θεσσαλονίκης , καθώς και τους υποψ. Δημάρχους Κατερίνης και Βέροιας.

 Ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ

Φ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου