Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ακάκιε, μας τέλειωσε το Μνημόνιο!

του Φοίβου Τσικλιά

Διαβάζω συνεχώς στον καθημερινό τύπο και ακούω στα δελτία ειδήσεων των 8 τα χαρμόσυνα νέα. Για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος και το τέλος του επαχθούς Μνημονίου. Επιτέλους. Τέσσερα χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο. Το παραγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να διανεμηθεί στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, σε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.
  
  Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως το πρώτο τμήμα του "κοινωνικού μερίσματος" θα μοιραστεί στους ένστολους. Η ευτυχής συγκυρία τα έφερε έτσι, ώστε το μέρισμα αυτό να ανέρχεται στα 500 ευρώ, και να διανεμηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μάη. Ναι, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, μία κοινωνική κατηγορία θα λάβει ένα κυβερνητικό δωράκι.
  
  Το πονηρό μυαλό μου, που ρέπει στο λαϊκισμό και θέλει την απομόνωση της χώρας από την Ευρώπη, θεωρεί τη διανομή αυτού του "μερίσματος" κανονικό (και με το νόμο) προεκλογικό λάδωμα. Το 'χουμε ζήσει και στο παρελθόν, με υποψήφιους βλαχοδημάρχους να μοιράζουν 100ευρα το Σάββατο των εκλογών.
  
  Το 2014, και διαρκούσης της ελληνικής προεδρίας, το παραπάνω ονομάζεται "υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων", με σκοπό την "ελάφρυνση των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων".
  Η φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση του Α. Σαμαρά δε όμως σταματά εδώ. Ανακοίνωσε την ένταξη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων στο Ταμείο Ανεργίας και στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Αφού τους έβγαλε σε διαθεσιμότητα και τους απέλυσε από θέσεις όπου είχαν υπηρετήσει για πολλά χρόνια, προωθεί νομοθετική ρύθμιση για να μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.
  
  Τα παραπάνω είναι δύο μόλις παραδείγματα των αισθημάτων που τρέφει για τους αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας η Μνημονιακή συγκυβέρνηση. Προσπαθεί να λαδώσει προεκλόγικα όσους σακάτεψε οικονομικά. Χλευάζει με επιδόματα πείνας τους απολυμένους. Απειλεί όλο το λαό για τα χειρότερα που θα έρθουν. 
  
   Έφεραν το Μνημόνιο γιατί χρεοκοπούσαμε. Μας κράτησαν στο Μνημόνιο για να μη βγούμε από το ευρώ. 4 χρόνια μετά, με την κοινωνία να έχει χρεοκοπήσει και τη λιτότητα να συνεχίζεται, το Μνημόνιο "τελειώνει" και η ανάκαμψη πλησιάζει. Ας πάμε στη γωνία, να δούμε αν έρχεται...

πηγή: "ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ της Πιερίας" #17 (στήλη Προβολείς Ομίχλης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου