Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Το μυστικό της κοντέσσας Αμφίπολης

  Προχωρά η ανασκαφή. Όχι που δε θα προχωρούσε. Με εντολή Σαμαρά οι αρχαιολόγοι στον τύμβο Καστά σκάβουν "με αυταπάρνηση", περνούν από θάλαμο σε θάλαμο και βιάζονται να φτάσουν στον τελευταίο. Στο μεταξύ, η ήσυχη Αμφίπολη έχει μετατραπεί σε διεθνές press room, με τα ΜΜΕ σε κατάσταση υστερίας να αναζητούν τον ένοικο.

  Το Υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει στην αρχαιομανία, δημοσιεύοντας νέες φωτογραφίες των Καρυάτιδων και των δαπέδων, με τη μέθοδο 10 cm/μέρα. Με το που έρχονται στο φως, οι τηλε-αρχαιολόγοι σπεύδουν να επιβεβαιώσουν ότι ο τάφος είναι μακεδονικός και ανήκει στο Μεγαλέξανδρο. Ή στην Ολυμπιάδα. Ή στο Νέαρχο.
  Έντονο ενδιαφέρον για τον τάφο επικρατεί στα περισσότερα Κόμματα. Ο Αντώνης Σαμαράς ελπίζει να βρει στον τελευταίο θάλαμο κάτι, ό,τι να 'ναι. Αρκεί να το βρει το Σάββατο πριν τις εκλογές, για να προλάβει να κόψει κορδέλα στον Τύμβο, να φωτογραφηθεί και να αποδείξει ότι η ΝΔ εγγυάται τη σταθερότητα των αρχαιολογικών ερευνών.
  Οι κακεντρεχείς έλεγαν ότι θα έβρισκε εκεί το πρωτογενές πλεόνασμα. Όμως με το νέο προϋπολογισμό προβλέπεται ανάπτυξη 2,9%. Συνεπώς, το πλεόνασμα υπάρχει, η οικονομία πάει καλά και γενικά -δόξα τω Μνημονίω- λεφτά υπάρχουν.
  Ο Ε. Βενιζέλος από την άλλη περιμένει να βρει τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι περιορίζονται πια στις ηλικίες 65+. Αυτοί οι γραφικοί παππούληδες που νομίζουν ότι ψηφίζουν ακόμη Αντρέα, αλλά τους βγαίνει ΠΟΛΑΝ με ολίγη ΕΠΕΝ. Με το κόμμα του (που δεν ξέρει κανείς πώς το λένε) να κατρακυλάει, ο κ. Αντιπρόεδρος επιχειρεί και μια "αριστερή στροφή" για να προσεγγίσει το ΣΥΡΙΖΑ! Γελάν κι οι Σφίγγες!
  Το ριάλιτι της ανασκαφής, που στήθηκε από τα ΜΜΕ με ευθύνη της συγκυβέρνησης, δε μειώνει καθόλου την αξία των ευρημάτων. Θέτει όμως σίγουρα εν αμφιβόλω τις προθέσεις των αρχαιολόγων, ως προς την επιστημονική και ακαδημαϊκή σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το έργο τους.
  Οι πληροφορίες που θέλουν τη γοργόνα να εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Αμφίπολης, ρωτώντας αν ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος και με πόσες μονάδες θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχονται ως ανακριβείς...

πηγή: "ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ της Πιερίας", τ. 35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου