Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Another year over, and a new one just begun

  Εκπνέει λοιπόν το 2014, ένα έτος που δεν ήταν ούτε εύκολο, ούτε πληκτικό. Από την αρχή ως το τέλος του μας κράτησε σε εγρήγορση, με επικαιρότητα κάθε είδους.

  Θα ήταν άχρηστο εκ μέρους μου άλλη μία εξαντλητική ανασκόπηση των σημαντικών γεγονότων του χρόνου που μας πέρασε. Γίνονται άλλωστε αμέτρητες αυτές τις ημέρες, με εικόνες και βίντεο από την πολιτική, την τέχνη, τη showbiz, τους ζωολογικούς κήπους... Θα μπορούσα επίσης να ανεβάσω τα βίντεο από τις πρώτες υποδοχές του 2015, στην Ιαπωνία και τη Ν. Ζηλανδία, όπως αγαπούν να κάνουν ΟΛΑ τα site και τα blog.

  Ξεχωρίζω τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου και την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στις 29 Δεκεμβρίου (μετά την αποτυχημένη προεδρική εκλογή) ως τα κορυφαία ίσως πολιτικά γεγονότα του 2014. Οι πρώτες όριζαν την πολιτική ατζέντα από την αρχή του χρόνου, με την αναζήτηση υποψηφίων, τους διαξιφισμούς προσώπων και κομμάτων κλπ., να απασχολούν καθημερινά την επικαιρότητα. Η δεύτερη μας στέρησε μεν τις γαλήνιες διακοπές, γιατί γιορτές και εκλογές δεν πάνε μαζί, αλλά μας κάνει να βλέπουμε με ελπίδα το νέο έτος.

  Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, κόμβο θεωρώ πως αποτέλεσε η παρουσίαση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στη ΔΕΘ. Ενός προγράμματος συγκεκριμένου, μελετημένου και κοστολογημένου, που αποτελεί βασικό "οδικό χάρτη" για την κυβέρνηση της Αριστεράς που έρχεται.

  Στεκόμαστε συνεπώς μπροστά στο νέο έτος, με ελπίδα και ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον για τις εξελίξεις που μας επιφυλάσει (λ.χ. ποιος είναι ο νεκρός της Αμφίπολης, ο Αλέξανδρος ή ο ΕΤ). Ελπίδα για το αύριο που ξημερώνει, για τη στροφή στη δημοκρατία και την αλληλεγγύη, για την άλλη κοινωνία που ονειρευόμαστε. Δεσμεύομαι το Κόκκινο Βελούδο να είναι πιο πλούσιο θεματικά, πιο δραστήριο, γενικά πιο !

  Εύχομαι λοιπόν υγεία, αγάπη και δύναμη για το 2015! Και ευτυχία, γιατί χωρίς χαμόγελο δεν πάμε πουθενά!

  Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά σε όλους και όλες!

Φοίβος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου