Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

"Με ζουρνάδες και νταούλια"

  Ωιμέ, κλαυθμός και οδυρμός. Μας τελείωσε η ανάπτυξη. Οι ανοδικοί οικονομικοί δείκτες πέφτουν ραγδαία, το Χρηματιστήριο καταρρέει και οι αγορές πανικοβλημένες ετοιμάζονται να χορέψουν πεντοζάλη. Η χώρα βρίσκεται ξανά στο χείλος της καταστροφής, στα πρόθυρα του Αρμαγεδόνα, στο περιθώριο του ευρώ και της Ευρώπης.
 
  Το σκηνικό θυμίζει πολύ το 2012. Όχι τη χρονιά, την ταινία. Εκείνη που ο πυρήνας και οι μαγνητικοί πόλοι της Γης παθαίνουν νευρική κρίση κι αρχίζουν να στριφογυρίζουν, με αποτέλεσμα τεράστια τσουνάμι, σεισμούς και καταποντισμούς. Και λιμούς βέβαια, οι οποίοι θα ακολουθήσουν το "λάθος εκλογικό αποτέλεσμα". Η σωτηρία βρίσκεται στα πλοία (180 τον αριθμό) που θα αναζητήσουν στεριά στον πλημμυρισμένο πλανήτη στεριά, κατά προτίμηση μνημονιακή. Κάτι δισεκατομμύρια ανθρώπων χάνονται, αλλά οι κυβερνήσεις και μερικοί πλούσιοι επιβιώνουν.
 
  Κοινή αιτία της κοσμογονίας το αποτέλεσμα της κάλπης, αβέβαιο τότε-σίγουρο σήμερα. Οι αγορές αγαπούν, προφανώς, μία συγκεκριμένη πολιτική, και γίνονται "ασταθείς" όταν αυτή απειλείται με κατάργηση.
 
  Τρέχουν λοιπόν τώρα οι θεσμικοί εκπρόσωποι των τραπεζών να υποστηρίξουν τη συγκυβέρνηση, επαινώντας την Ελλάδα. Οι θυσίες πιάνουν τόπο, και είναι κρίμα να πάνε χαμένες. Τόσο πολύ προσπαθήσαμε να αποδείξουμε ότι μια χώρα δεν έχει ανάγκη τους πολίτες της για να αναπτυχθεί, θα μας το χαλάσετε σ' αυτό το κρίσιμο σημείο; Τώρα που συνηθίσαμε να βαράμε εμείς το νταούλι κι εσείς να χορεύετε;
 
  Γιατί όμως παραπονούνται οι αγορές; Γιατί απειλούν και επενδύουν στο φόβο; Ο δικός τους άνθρωπος δεν προκάλεσε αυτήν την "αστάθεια"; Ο Σαμαράς με το Βενιζέλο δεν αποφάσισαν την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, βάζοντας τη χώρα σε "κίνδυνο εκλογών-πιστωτικού γεγονότος"; Άντε, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ανεύθυνους αναρχοκομμουνιστάς, που έχουν εμμονή στο "χάος". Η κυβέρνηση γιατί το προσέφερε μια ώρα αρχύτερα;

  Αγαπημένες αγορές και φίλτατοι κεντρικοί τραπεζίτες, καλά κάνετε και ανησυχείτε. Το πρόγραμμα εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας πέτυχε, αλλά μέχρι εδώ. Με ή χωρίς 180, είναι τελειωμένο κι αυτό και οι πολιτικοί εκφραστές του. Βάλτε λοιπόν στο youtube κάνα χορό, να μάθετε τα βήματα. Ακούω τα νταούλια και τους ζουρνάδες να πλησιάζουν!


πηγή: ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ της Πιερίας, τεύχος 40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου