Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσ/νίκης για τους εργολαβικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ



   Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. Θεσσαλονίκης αποτελούμενο από τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αμανατίδη, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Γιάννα Γαϊτάνη, Τάσο Κουράκη, Χαραλαμπίδου Δέσποινα , τα μέλη της ΠΣΕ Νίκου Σαμανίδη και Μίλτο Οικονόμου και τον Βασίλη Μορέλα μέλος του Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συνάντηση με τους εργαζόμενους σε εργολαβικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Α.Π.Θ., οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρείς μήνες.
      
  Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. τόσο για τη διάθεση έκτακτης επιχορήγησης από την κυβέρνηση προς το Πανεπιστήμιο όσο και για τη συνολική επίλυση του προβλήματος του καθεστώτος της εργολαβίας, που χρησιμοποιείται για να καλύπτει πάγιες ανάγκες των Πανεπιστημίων.
    
   Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ παρέδωσαν ένα πολύ μεγάλο σύνολο παραγωγικών δραστηριοτήτων του δημοσίου σε ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες, που - ενώ κερδίζουν από την  περιουσία του ελληνικού λαού - την ίδια στιγμή αφήνονται να καταπατούν ανεξέλεγκτα κάθε πτυχή της εργατικής νομοθεσίας.
      
   Οι βουλευτές δήλωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που δουλεύουν σε καθεστώς εργολαβίας. Κατήγγειλαν τις εργολαβικές εταιρίες, που εφαρμόζουν «καθεστώς γαλέρας»  στους εργαζόμενους με την ανοχή και τις πλάτες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
     
   Ζήτησαν δε, την άμεση καταβολή από την Πολιτεία της επιχορήγησης ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση και επισήμαναν ότι η πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκών των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είναι υποχρέωση του κράτους.
      
   Θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. είναι η άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του Α.Π.Θ. με την προκήρυξη θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, με υψηλή μοριοδότηση όσων ήδη εργάζονται δια μέσου των εργολαβιών, καθώς και η κατάργηση όλων των νόμων που επιτρέπουν την λειτουργία του παρασιτικού αυτού καθεστώτος που λυμαίνεται το δημόσιο.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου