Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Το Κράτος ενάντια στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


   Οι τηλεοράσεις μας έχουν κατακλυστεί τις τελευταίες μέρες με διαφημίσεις για τις τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης των ασθενών του ΕΟΠΥΥ. "Το 184 καταργήθηκε. Για ραντεβού και πληροφορίες με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ καλέστε τώρα στο ..........". Το ελληνικό Κράτος απαλλάχθηκε από το "δυσβάσταχτο" κόστος διατήρησης του 184 (υπάλληλοι, τηλ. γραμμές κλπ.).
   Υπάρχει όμως εξοικονόμηση...; Για το Κράτος ναι. Για τους πολίτες όμως...; Το 184 χρέωνε τις κλήσεις με μόλις 3 cents. Οι ιδιωτικές εταιρίες που έχουν πλέον αναλάβει την υπηρεσία, χρεώνουν πολλαπλάσια τους ασθενείς, καθώς η χαμηλότερη τιμή τους είναι 0,98ευρώ/κλήση (από σταθερό ή κινητό μίας μόνο εταιρίας), ενώ για κλήσεις από κινητά ισχύει χρέωση ανά λεπτό ομιλίας.
   Εκτός όμως από τις πολύ μεγαλύτερες χρεώσεις και τη διάκριση σε κλήσεις από σταθερά και κινητά τηλέφωνα, υπάρχει και το πρόβλημα της μεγάλης σύγχυσης. Ένας ηλικιωμένος που χρειάζεται ιατρική περίθαλψη και βλέπει 4 νούμερα για τον ίδιο σκοπό, ποιό ακριβώς θα καλέσει...;;; Η σύγχυση και το άγχος του είναι σίγουρα.
   Αποτέλεσμα: 4, ακριβά και ιδιωτικά νούμερα, έναντι 1, φτηνού και δημόσιου. Σύγχυση και οικονομική επιβάρυνση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
   Μήπως αυτό είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας και της περίθαλψης...;;; Μήπως...;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου