Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΜΠΕΤΤΥ ΣΚΟΥΦΑ: Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Πιερίας


  Ονομάζομαι ΜΠΕΤΤΥ ΣΚΟΥΦΑ. Γεννήθηκα στο Χέιστινγκς της Αγγλίας. Μετά από επιτυχή φοίτηση ως φιλόλογος στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο με αντικείμενο τη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Bochum της Γερμανίας. Εκεί εργάστηκα ερευνητικά ως βοηθός καθηγητή στο ίδιο πανεπιστήμιο. Μένω μόνιμα στην Κατερίνη και είμαι μητέρα ενός επτάχρονου κοριτσιού. Υπήρξα γραμματέας στο Δ.Σ. του 9ου νηπιαγωγείου Κατερίνης και είμαι μέλος του Δικτύου Ανταλλαγών Πιερίας. Συμμετέχω τέλος ενεργά στις κινητοποιήσεις της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας, όπως στην επιτροπή «Κόντρα στο ρεύμα» και στηρίζω τις προσπάθειές της για την καθημερινή προάσπιση των ζωτικών αναγκών και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των συμπολιτών μας.

Γιατί στηρίζω το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α:
  • Πρωτ’ απ’ όλα γιατί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ο μοναδικός και πρωτοπόρος πολιτικός χώρος που ανοιχτά απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές ομάδες της κοινωνίας.
  • Γιατί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέτει στο επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του. Είναι ο πολιτικός χώρος που προτάσσει το σύνθημα «΄Η εμείς ή τα κέρδη τους». Αγωνίζεται μέσα από την προώθηση μιας σειράς μέτρων, συγκεκριμένων προτάσεων κι ενός εναλλακτικού και ρεαλιστικού προγράμματος εξουσίας για τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση της παραγωγικότητας,  την πραγματική πολιτοκεντρική, περιβαλλοντική και δημοκρατική ανάπτυξη της χώρας.  
  • Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως ενεργό κομμάτι του ευρωκοινοβουλίου, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της διεθνοποίησης των κινημάτων αντίστασης στην καταστροφική λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού. Ζούμε σε μια εποχή που πανευρωπαϊκά οι αγώνες και οι κατακτήσεις των πολιτών συρρικνώνονται. Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές σπουδαστές, συνταξιούχοι, επιστήμονες, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες βλέπουμε τις ζωές μας να εκμηδενίζονται. Μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα μόνο μαζί με τους λαούς της Ευρώπης, αλλά και όλης της υφηλίου, θα μπορέσουμε να πούμε ένα βροντερό «ΟΧΙ» στις επιλογές του διεθνούς κεφαλαίου και να χαράξουμε μια νέα πραγματικά ελπιδοφόρο πορεία με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον πολίτη.
  •  Μόνο με την κατάργηση και την απεμπλοκή από το Μνημόνιο θα μπορέσουν να τεθούν οι βάσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας μας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την πρώτη στιγμή είπε σταθερά και σθεναρά «ΟΧΙ» στις πολιτικές επιλογές που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας για πολλές δεκαετίες.
  •  Γιατί τέλος ως γυναίκα και μητέρα θέλω να ζήσω σε μια χώρα που θα έχει πραγματικές δομές στήριξης των πολιτών και των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, σε μια χώρα που θα προστατεύει ενεργά το περιβάλλον και δεν θα έχει ως μοναδικό γνώμονα της χάραξης της πολιτικής της τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και σε τοπικό επίπεδο με τους δημοτικούς συμβούλους του και με κοινωνικούς αγώνες δίνει καθημερινά μάχες για την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

Δεν ξεχνούμε: και την ώρα της ψήφου μας καταδικάζουμε τις πολιτικές που οδήγησαν στην καταρράκωση της χώρας μας και των ζωών μας! Στηρίζουμε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

                                                                                                                      
 ΜΠΕΤΤΥ ΣΚΟΥΦΑ              
Υποψήφια Βουλευτής  
  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Πιερίας
                                            

1 σχόλιο: