Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Συνέντευξη του ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΝΝΑ - υποψ.βουλευτή Πιερίας με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

   «Ρεαλιστικό είναι και το αναγκαίο και νομίζω ότι σήμερα όσο ποτέ είναι αναγκαία μία αριστερή διακυβέρνηση»

  Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις εκλογές; 

  Να έχουμε από την αρχή καθαρό ότι αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες μεταπολιτευτικά, μην πω από το 1945 και μετά. Αυτό,  γιατί δίνεται μία μοναδική δυνατότητα για μία πορεία ανατροπής  με πρόσημο προοδευτικό, αλλά και ένα τρομακτικό ενδεχόμενο να υπερψηφιστούν οι συνδυασμοί του μνημονίου και να πληρώσει ο λαός μας, βαριά, τις μνημονιακές πολιτικές που θα ακολουθήσουν. Πιστέψτε με, ότι αυτές θα είναι ακόμα πιο επιθετικές, άγριας λεηλασίας των εισοδημάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού μας. 
  Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι στόχος δικός μας είναι να κοντύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, τα συνεταιράκια του μνημονίου, αλλά και να κοπεί ο αέρας δήθεν αντιμνημονιακών σχηματισμών των οποίων το πρόγραμμα δεν διαφέρει στην ουσία του από τις μνημονιακές απαιτήσεις. Παράλληλα πρέπει να βγουν ενισχυμένες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ως το σχήμα εκείνο της αριστεράς που πέρα από την ρεαλιστική πρόταση για διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού μας μπορεί να αποτελέσει και τον καταλύτη μεγάλων ενωτικών πρωτοβουλιών για μία κυβέρνηση της αριστεράς. 

Πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο για μια αριστερή διακυβέρνηση της χώρας;
  
  Ρεαλιστικό είναι αυτό που θα επιλέξει και θα αναδείξει ο ίδιος ο λαός. Ρεαλιστικό είναι και το αναγκαίο και νομίζω ότι σήμερα όσο ποτέ είναι αναγκαία μία αριστερή διακυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα και προοπτική. Ακόμα και αν οι εκλογές της 6ης Μάη δεν αλλάξουν όσα επιθυμούμε, μπορούν να γίνουν ένα μεγάλο ποιοτικό βήμα για εξελίξεις. Να καταστούν ένα ποιοτικό σημείο μιας πορείας αγώνων και μεγάλων συγκρούσεων που θα φέρουν τη ριζοσπαστική Αριστερά στην κυβέρνηση και την εξουσία για την αλλαγή της κοινωνίας.
ο Γρηγόρης Ζάννας σε περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας

  Να σας ρωτήσω, πόσο ρεαλιστικό θα φαινόταν πριν 2-3 χρόνια να μοιράζονται τόνοι πατάτας χωρίς μεσάζοντες με πρωτοβουλία εθελοντών; Να γίνονται μαζικότατες συγκεντρώσεις εδώ στην Κατερίνη για τους συμπολίτες μας που τους κόβουν το ρεύμα εν έτει 2012; 

  Νομίζω ότι η ζωή απαντάει στο ερώτημά σας και η κάλπη στις 6 του Μάη θα δώσει μία πρώτη εικόνα. 

  Από τις επαφές σας με τους ψηφοφόρους, πώς βλέπετε το κλίμα; Είναι έτοιμο το εκλογικό σώμα του νομού (που μέχρι τώρα έδινε πολύ υψηλά ποσοστά σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) να κάνει την ανατροπή; 

  Το εντυπωσιακό στις εκλογές αυτές είναι η αποδοχή των υποψηφίων μας και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τον κόσμο. Σε όλες τις περιοδείες μας ανεξαιρέτως, μας υποδέχονται με ενθουσιασμό και διάθεση για ερωτήσεις, διευκρινίσεις. Είναι μία συνολική εικόνα σε όλη τη χώρα, όπου την ίδια στιγμή κορυφαία στελέχη των μεγάλων κομμάτων επιλέγουν κλειστούς χώρους και την περιφρούρηση των ΜΑΤ για να δώσουν τις προεκλογικές τους ομιλίες. 
Σίγουρα κάποιος κόσμος δεν είναι πεισμένος. Η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος, όπως και οι εξαρτήσεις στο πελατειακό μοντέλο των προηγούμενων ετών. Είναι ξεκάθαρο για μας ότι δεν αρκεί το αντιμνημονιακό για να δώσει λύσεις, αντιθέτως μάλιστα μπορεί να γίνει και επιλογή επικίνδυνη για το λαό μας, όπως είναι τα κόμματα της ακροδεξιάς, η «χρυσή αυγή» που μόνο δεινά μπορεί να φέρει. 
  Εμείς παρόλα αυτά θα δώσουμε τον αγώνα μας, όπως κάνουμε όλα τα τελευταία χρόνια, μέσα στο χώρο της εργασίας μας, στην γειτονιά μας. Η εκλογή ενός βουλευτή της αριστεράς και στην Πιερία θα κάνει το ποιοτικό άλμα στο πως ασκείται η πολιτική και το συμφέρον ποιανού εξυπηρετεί, στην προκειμένη τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο, τον αγρότη για σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, ασφάλιση, υγεία, παιδεία. Απέναντι στο μοντέλο του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. 
  Κλείνοντας, καλώ τον κόσμο να υπερψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γιατί η ψήφος είναι κρίσιμη αλλά ταυτόχρονα να γίνει και χρήσιμη! 

 
  Ο Γρηγόρης Ζάννας γεννήθηκε το 1952 στην Κατερίνη. Σπούδασε Φαρμακευτική στη Μπολόνια της Ιταλίας όπου και ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση ως μέλος του «Ρήγα Φεραίου». Από το 1981 εργάζεται ως φαρμακοποιός, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του ΣΥΦΑ Πιερίας, μέλος της διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Από τα νεανικά του χρόνια υπήρξε αθλητής του Αρχελάου και του Πιερικού. Παραμένει μέλος του ερασιτέχνη και της διοίκησης του βόλεϊ. Δραστήριο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του το 2004. Το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

(η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο www.e-pieria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου