Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η ομιλία του Αλ.Τσίπρα στην Κατερίνη


  Πολιτικό σεισμό εν μέσω θέρους αποτέλεσε η χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη. Το κέντρο της πόλης σείστηκε από τα συνθήματα της νεολαίας Συνασπισμού (που έφτασε στο με πορεία από το πάρκο μέσω της οδού Μ.Αλεξάνδρου). Οι περαστικοί, οι μαγαζάτορες και οι τουρίστες επευφημούσαν και χειροκροτούσαν τους νέους και τις νέες του Συνασπισμού που φώναζαν πως "το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός". Η νεολαία ΣΥΝ βρίσκεται πάντα "στο δρόμο του αγώνα, στο πλάι του λαού", ακόμη και κατά τη διάρκεια των θερινών της διακοπών, στο 15ο camping της οργάνωσης στο Βαρικό Λιτοχώρου.
   Οι 350 και πλέον νέοι του ΣΥΝ ήταν όμως μικρό τμήμα του συγκεντρωμένου λαού στην πλατεία Ελευθερίας. Η συγκέντρωση ήταν η μεγαλύτερη του χώρου της ριζοσπαστικής Αριστεράς τα τελευταία χρόνια στην πόλη, καθώς ο αριθμός των συγκεντρωμένων άγγιξε τις 2000. Και όχι μόνον αυτό, καθώς ήταν μια συγκέντρωση δυναμική, με παλμό και μαχητικότητα. Γενιές και γενιές αγωνιστών ενώθηκαν εκεί, αγωνιστές της Αντίστασης, του αντιδικτατορικού αγώνα αλλά και των σύγχρονών μας αγώνων βρέθηκαν μαζί για να ακούσουν την ομιλία του Αλ.Τσίπρα.
   Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΝ Πιερίας Στέλιος Καστόρης, που έκανε το άνοιγμα της εκδήλωσης. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του γραμματέα του Κ.Σ. της νεολ.ΣΥΝ Νάσος Ηλιόπουλος, που αναφέρθηκε κυρίως σε ζητήματα νεολαίας. Η συνέχεια ανήκε στο πρόεδρο του ΣΥΝ και της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήρε το λόγο εν μέσω παρατεταμένων επευφημειών, χειροκροτημάτων και συνθημάτων. "Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς, ήρθε η ώρα της Αριστεράς" βροντοφώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος, με τον πρόεδρο να μας διορθώνει λέγοντας πως "ήρθε η ώρα του λαού, ανεξαρτήτων κομματικού χρωματισμού".  Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. (αναλυτικά στο syn.gr)

   Από την Κατερίνη εγγυόμαστε στους αγρότες και στον ελληνικό λαό:
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα ακυρώσει αυτήν τη σκανδαλώδη εκποίηση.
ο Αλ.Τσίπρας στο βήμα
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα επαναφέρει την Αγροτική Τράπεζα στο δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο. Θα κάνουμε την ΑΤΕ την τράπεζα του αγρότη. Που θα στηρίζει τον αγροτικό κόσμο. Θα σέβεται το μόχθο και την περιουσία του. Θα ενισχύει την αγροτική παραγωγή και την ανάπτυξη της υπαίθρου. Αλλά όχι μόνον αυτό. Λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Όσοι πίστευαν ότι, στη νύχτα του κατακαλόκαιρου, μπορούν να δημιουργούν τετελεσμένα εξυπηρετήσης ημετέρων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Όλοι όσοι εμπλέκονται σ’ αυτήν τη σκανδαλώδη και προκλητική εκποίηση – χωρίς καμία εξαίρεση – θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Θα λογοδοτήσουν. Αυτό το σκάνδαλο δεν  θα επιβληθεί στη δημόσια ζωή του τόπου. Να γνωρίζει η διαπλοκή ότι η παραχώρηση της Αγροτικής Τράπεζας είναι προσωρινή. Εγγυόμαστε στον ελληνικό λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αποκαταστήσει τη διαφάνεια. Θα βάλουμε τάξη και κανόνες στις συναλλαγές του κράτους με τον επιχειρηματικό κόσμο. Και θα σεβαστούμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τους δημόσιους οικονομικούς φορείς που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της μεταπολεμικής Ελλάδας.
   Γιατί εσείς, οι νέες και οι νέοι αυτού του τόπου, είστε μπροστά.
Ο αγώνας σας για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και μόρφωση. Ο αγώνας σας για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο της δημιουργίας και του πολιτισμού. Ο αγώνας σας για το δικαίωμα στην εργασία με δίκαιη και αξιοπρεπή αμοιβή. Είναι ο αγώνας για μια νέα Ελλάδα. Απαλλαγμένη από τον «βρόγχο θανάτου». Που προκαλεί ο καταστροφικός φαύλος κύκλος της λιτότητας, της ύφεσης, της φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης του Μνημονίου.  Στο μελαγχολικό δίλημμα:
ξενιτειά ή ανεργία και φτώχεια. Που έχουν οδηγήσει τα νιάτα της Ελλάδας οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά. Οι νέες και οι νέοι απαντούν με την ορμή, το ριζοσπαστισμό και την αυτοπεποίθηση των αγώνων, των οραμάτων και των ελπίδων τους. Για την Ελλάδα της ανάπτυξης, της δημιουργίας, της εργασίας, της δικαιοσύνης και της ευημερίας. Όλες και όλοι μαζί μπορούμε ν’ αλλάξουμε τη μοίρα μας. Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να κινήσουμε τον τροχό της Ιστορίας. Γιατί έξω, οι δρόμοι των αγώνων αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί. Γι’ αυτό τα δικά μας όνειρα θα λάβουνε εκδίκηση. Γι’ αυτό η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο. Εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη της μεγάλης ανατροπής στην Ελλάδα. Μιας ανατροπής που θα ταρακουνήσει και την Ευρώπη. Αυτή τη μεγάλη, την ιστορική ανατροπή θα την κάνουμε πράξη.
  Εμείς θα είμαστε το πειραματόζωο που ανακατέλαβε το εργαστήριο για να διώξει τους τρελούς επιστήμονες. Οι λαοί της Ευρώπης. Οι λαοί του Νότου της Ευρωζώνης. Που δοκιμάζονται από τη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και της άγριας λιτότητας των Μνημονίων. Έχουν στρέψει τα βλέμματά τους πάνω μας. Μας ζητούν να πετύχουμε. Να έρθει ο ελληνικός λαός στην εξουσία. Με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Να ρίξουμε το σπόρο για μια ανοιχτή και ανεκτική, κοινωνική και οικολογική, δημοκρατική και σοσιαλιστική Ευρώπη. Να γίνουμε το αντίβαρο της Ιστορίας στη στείρα και αδιέξοδη ηγεμονία του γερμανικού συντηρητισμού. Τους υποσχόμαστε ότι οι ελπίδες όλων μας σύντομα θα ευοδωθούν.
 Όλες και όλοι μαζί ανοίγουμε το βήμα μας στο μέλλον.
Με τον ενιαίο πολιτικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Με τόλμη, ενόραση, γνώση, θέληση και αποφασιστικότητα.
Θα κάνουμε τα Μνημόνια παρελθόν.
Προχωρήστε.
Ανοίξτε τις μεγάλες λεωφόρους της Ιστορίας.
Ανοίξτε το δρόμο στη μεγάλη ανατροπή.
πορεία της νεολαίας ΣΥΝ προς την ομιλία του Αλ.Τσίπρα στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη
ομιλία του γραμματέα του Κ.Σ. της ν.ΣΥΝ Νάσου Ηλιόπουλου, στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη
ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα
η βουλ. Α' Θεσ/νίκης Δ. Χαραλαμπίδου, ο δημ.σύμβουλος Κατερίνης Α.Μάντζιος και η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Πιερίας Γ.Χαϊλατζίδου, στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα
η πλατεία Ελευθερίας, γεμάτη κόσμο στην ομιλία του Αλ.Τσίπρα
η πλατεία Ελευθερίας, γεμάτη κόσμο στην ομιλία του Αλ.Τσίπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου