Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΕΛΤΑ Κατερίνης από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το δίκτυο των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πιερίας σήμερα το πρωί στις 10 στα ΕΛΤΑ Κατερίνης με σύνθημα : "ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ".
    Η προκήρυξη που μοίρασαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες έγραφε τα εξής:
 
   "Η απόφαση της κυβέρνησης, η οποία για άλλη μια φορά ελήφθη Παρασκευή "του φονιά", να ανοίξουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα των ΕΛΤΑ - ΕΛΒΟ, συνιστά Αυγουστιάτικο πραξικόπημα και δρομολογεί ένα νέο εθνικό έγκλημα.
   Η ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα, μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης όπως των ΕΛΤΑ, θα δώσει τη χαριστική βολή στις λαϊκές ταχυδρομικές υπηρεσίες και στην ελληνική περιφέρεια, ενώ η πώληση της ΕΛΒΟ θα σημάνει την ουσιαστική διάλυση μιας κρίσιμης επιχειρησιακής μονάδας, που μπορούσε να έχει μια ιδιαίτερη συμβολή στην ανασυγκρότηση της χώρας.
 Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι οι διαδικασίες για το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ συνδέονται και αποτελούν προπομπό για το απαράδεκτο ξεπούλημα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
 Είναι προφανές και εξαιρετικά ανάλγητο, ότι αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα αφήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, πολλαπλασιάζοντας τις απέραντες στρατιές των ανέργων.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του για να μην προχωρήσουν και να ματαιωθούν οι διαδικασίες πώλησης των ΕΛΤΑ και των ΕΛΒΟ, τις οποίες, ούτως ή άλλως, δεν νομιμοποιεί και δεν θα αναγνωρίσει ως τετελεσμένα. 
 
 
 
πηγή: lefteria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου