Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην Πιερία

Στην Πιερία θα βρίσκεται την Τρίτη, 5 Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτης Κουρουμπλής.
ο Παναγιώτης Κουρουπλής σε ομιλία του στη Βουλή

  •    Το πρωί της Τρίτης, στις 10.30, θα επισκεφθεί το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (πρώην Νομαρχία).

  •    Στις 12.00 π.μ. στο «Ιδεοδρόμιο» (Π. Πατρών Γερμανού 3, Κατερίνη)  θα έχει συνάντηση-συζήτηση  με εκλεγμένους εκπροσώπους, μέλη και φίλους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ και ΑμεΑ  Πιερίας.

  •    Λίγο μετά, στη 1.00 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

  •    Το βράδυ της ίδιας μέρας, στις 8.30, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αιγινίου.

   Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπήρξε ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων (1989), συμβάλλοντας στην αφύπνιση, την κινητοποίηση και την αποπεριθωριοποίηση των χιλιάδων αναπήρων της Ελλάδας. 
   Είναι Δρ. κοινωνικών επιστημών, δικηγόρος και εκλέχτηκε τρεις φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και επιτέλεσε ουσιαστικό έργο με έμφαση στην παιδική προστασία, στην τρίτη ηλικία και στα άτομα με αναπηρία. Η δημιουργία πλήθους καινοτόμων κοινωνικών υποδομών πρόνοιας συνδέθηκε με την περίοδο άσκησης των καθηκόντων του στην εν λόγω θέση.
   Τον Ιούλιο του 2011 καταψήφισε το μνημόνιο και ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ.  Σήμερα είναι μέλος της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής της Ενωτικής Κίνησης για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου αριστερού προοδευτικού και δημοκρατικού μετώπου και υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου