Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα


  της Βικτωρίας Γραβάνη

  Αυτό που είδαμε σήμερα ξεπερνά κάθε πρόβλεψη για τα όρια της φασιστικής  νοοτροπίας των Χρυσαυγιτών. Η ανησυχία και η απέχθεια που αισθάνθηκαν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, βλέποντας πριν λίγο καιρό τους φασίστες βουλευτές να μπαίνουν στη Βουλή, επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο.
     Ο Η. Κασιδιάρης, εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής κατέλυσε σήμερα με τον πιο ωμό τρόπο κάθε έννοια διαλόγου και δημοκρατικής αντιπαράθεσης, χαστουκίζοντας τη Λιάνα Κανέλλη και πετώντας νερά στη Ρένα Δούρου. Απέδειξε ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος που σκοπεύουν να διαδραματίσουν στη νέα Βουλή: αυτός της ευθείας υπονόμευσης  της δημοκρατικής λειτουργίας.
    Η καταδίκη και η απομόνωση της Χρυσής Αυγής πρέπει να είναι άμεση και στο διηνεκές. Οι πολίτες, που οργισμένοι  με το σάπιο πολιτικό σύστημα θεώρησαν ότι ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή το τιμωρούν, ας σκεφτούν ξανά την επιλογή τους. Η σημερινή βία στρέφεται απέναντι σε όλους μας. Ας στείλουμε λοιπόν τα αποβράσματα στυλ Κασιδιάρη εκεί που πραγματικά ανήκουν, στο περιθώριο του υποκόσμου. Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες περιμένουμε την άμεση τιμωρία του και φυσικά την αφαίρεση ενός πραγματικά τιμητικού τίτλου, όπως είναι αυτός του υποψήφιου βουλευτή, που σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με τέτοιες συμπεριφορές.

   Υ.Γ. Να συμπληρώσω ότι  η φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο Η.Κασιδιάρης , το τρομοκρατικό ύφος και φυσικά η χειροδικία απέναντι σε δύο γυναίκες αναδεικνύουν και μια άλλη πλευρά των «λεβέντηδων» της Χρυσής  Αυγής, αυτή του «μάτσο», του φαλλοκράτη ,  που δεν ανέχεται παρατηρήσεις και προσβολές από γυναίκες και αντιδρά με το μόνο τρόπο που ξέρει καλά: το βρίσιμο και τη χειροδικία. Ίσως τελικά αυτό ήταν που τον εξόργισε τόσο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου