Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

της ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΓΡΑΒΑΝΗ 
Υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία


   Δύο μόνο μέρες μάς χωρίζουν από  την 6η Μαίου, την  ιστορική  μέρα που θα  ανατρέψουμε επιτέλους  το δικομματισμό, θα ακυρώσουμε τα μνημόνια της καταστροφής και τις δανειακές συμβάσεις της υποτέλειας, που θα πάρουμε επιτέλους τις ζωές μας και την αξιοπρέπειά μας πίσω.
   Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους αγρότες, ανεξάρτητα από τα κόμματα που ψήφιζαν μέχρι τώρα, γιατί συνειδητοποιούν ότι  ανήκουμε όλοι σε μια πλευρά, αυτήν που υπέστη  τη λεηλασία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που φτωχοποιήθηκε με τα μέτρα  των μνημονίων του ΠΑΣΟΚ   και της  μετέπειτα συγκυβέρνησης  με τη ΝΔ, που οδηγείται στην εξαθλίωση με τα μέτρα που ετοιμάζουν αμέσως μετά τις εκλογές. Οι εκπρόσωποι του μνημονίου, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς, που έχουν το θράσος να βγαίνουν και να υπόσχονται  προεκλογικά λέγοντας ασύστολα ψεύδη στον ελληνικό λαό, έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο δεύτερο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και έχουν αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές τους που προβλέπουν  κι άλλες μειώσεις μισθών με στόχο τα επίπεδα των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, ακρίβεια σε επίπεδα Βρυξελλών, νέα άγρια περικοπή δημόσιων δαπανών ύψους 11,5 δις αμέσως μετά τις εκλογές: 8 δις από συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα  και 3,5 δις από κλείσιμο δημόσιων φορέων, σχολείων, νοσοκομείων  και φυσικά από απολύσεις. 
  Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, ένας μόνο τρόπος υπάρχει να σταματήσουμε αυτήν την καταστροφή και συμπυκνώνεται στο σύνθημα  του ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή στην Ελλάδα-Μήνυμα στην Ευρώπη. Ανατροπή στην Ελλάδα του σάπιου δικομματικού πολιτικού συστήματος, με μια κυβέρνηση συνεργασίας  που θα έχει πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς και που θα βάλει σε απόλυτη προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των διεθνών τοκογλύφων.
    Προεκλογικά δεν καταφέραμε να πείσουμε τους συντρόφους των άλλων αριστερών κομμάτων να συνεργαστούμε και έτσι δίνουμε δυστυχώς την εκλογική μάχη χωριστά.
    Πρέπει όμως όλοι να αντιληφθούμε ότι σε αυτές τις εκλογές αυτό που διακυβεύεται είναι η επιβίωση και η εθνική αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και όχι ο βαθμός επαναστατικότητας ή η στρατηγική του κάθε αριστερού ή κομμουνιστικού κόμματος. Η κατάσταση δεν επιτρέπει ανταγωνισμούς και ενδοαριστερό εμφύλιο. Η ευθύνη απέναντι στην κοινωνία είναι τεράστια και θα πρέπει να την αναλάβουμε. Να βρούμε βασικά σημεία συμφωνίας, όπως για παράδειγμα την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών  συμβάσεων,τα άμεσα μέτρα προστασίας των αδυνάτων, την προάσπιση των δημοσίων αγαθών και του φυσικού πλούτου, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την αναδιανομή του πλούτου με γενναία φορολόγηση των εφοπλιστών και βιομηχάνων, την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών. Αυτά και πολλά άλλα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια βάση συνεργασίας. 
  Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση φαίνεται ρεαλιστική η δυνατότητα διακυβέρνησης από την Αριστερά. Η ενωτική δράση της είναι επιτακτικό αίτημα και μοναδική ελπίδα των απλών ανθρώπων που συναντάμε καθημερινά, των ανθρώπων που αδυνατούν να καταλάβουν τη λογική του να προτιμάει κανείς να πολεμά συνεχώς από τη θέση της αντιπολίτευσης για να αποτρέψει την ισοπέδωση, από το να είναι σε θέση να κυβερνά προς το συμφέρον του λαού.O ΣΥΡΙΖΑ επέμενε και θα επιμείνει σ΄ αυτή τη συνεργασία μετά τις εκλογές, αν ο λαός με την ψήφο του τού δώσει τη δυνατότητα  αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου