του Δημήτρη Γάτα
(εκπαιδευτικός-πολύτεκνος)

    Δεν απομένουν περισσότερα από δυό εικοσιτετράωρα,για το άνοιγμα της κάλπης, μιας εκλογικής αναμέτρησης κρισιμότατης για το μέλλον της νέας γενιάς. Αναφέρομαι στην νέα γενιά γιατί κυρίως αυτή θα υποστεί τις συνέπειες που απορρέουν από το μνημόνιο 2. Ήδη σήμερα ένας στους δύο  νέους είναι άνεργος και συντηρείται από τους γονείς του, αλλά και αυτός που εργάζεται θα αμείβεται με 300-350  ευρώ καθαρά.
    Άντε να ζήσει με αυτά, να παντρευτεί, να κάνει οικογένεια, να μεγαλώσει παιδιά.......
    Καλείται λοιπόν ο νέος-νέα απο το κόμμα της Πασοκονεοδημοκρατίας να επιλέξει την σιγουριά !!!!! της ανεργίας ή της εργασίας που αμοίβεται με χαρτζηλίκι και να τους υπερψηφίσει, γιατί άν έρθουν οι άλλοι,θα ξεσπάσει πόλεμος, δεν θα υπάρχει πετρέλαιο,βενζίνη, φάρμακα,ψωμί και πολλά άλλα βασικά αγαθά. Λες και σήμερα που υπάρχουν η ζωή μας είναι παράδεισος !!!
   Πουθενά δεν αναφέρεται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις της πασοκονεοδημοκρατίας ότι σήμερα το 2012 και εδώ στην Κατερίνη, παιδιά στα σχολεία έρχονται υποσιτισμένα, πολλά τρέφονται από τα συσσίτια και πολλά ντρέπονται να βγάλουν το πρόβλημά τους προς τα έξω.
Ψιθυρίζουν οι πολιτικοί απατεώνες την μαγική λέξη ανάπτυξη, δεν λένε όμως την αλήθεια στους νέους ότι ακόμη και αν έρθει κάποτε ανάπτυξη η έργασία τους θα αμοίβεται με 10 ευρώ ημερησίως με σημερινά δεδομένα,γιατί η ανταγωνιστικότητα απαιτεί παρακάτω...
    Ήδη διέρρευσαν τα νέα μέτρα επίσημα από την κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου και έρχονται ...........αύριο στις 7 Μαϊου, δεν αφορούν το μακρινό μέλλον αλλά το τώρα.
    Αυτή η σειρά των μέτρων, ενδεικτικά να αναφέρω(από τα παλιά μέτρα) μεγάλη φορολόγηση στα εισοδήματα του 2011,η οποία θα γίνει με τεκμήρια που σημαίνει κανείς δεν θα πληρώσει λιγότερα απο 1000-1500 ευρώ φόρο,το  χαράτσι της ΔΕΗ που επανέρχεται κτλ,(και από τα καινούργια )φόρος ιδιοκατοίκησης που ζητά η τρόϊκα,οι απολύσεις στους ΟΤΑ, και στο δημόσιο γενικότερα,το κλείσιμο καταστημάτων, το τέλος των αγροτικών επιδοτήσεων και παρα πολλά ακόμη θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τους νέους, γιατί οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν θα έχουν πλέον να τους χαρτζηλικώνουν...
    Καλείται λοιπόν ο νέος και η νέα να μην αδιαφορήσει,να μην στραφεί στην αποχή, στον νεοναζισμό,αλλά και σε σχηματισμούς που συμφωνούν με τα μνημόνια, αλλά να δώσει ηχηρή απάντηση πηγαίνοντας αρχικά στη κάλπη, μαυρίζοντας την Πασοκονεοδημοκρατία και να στηρίξουν αυτούς που ήταν στις πλατείες, που αγωνίζονταν να μην περάσουν τα προδοτικά μνημόνια, αυτούς που στήριζαν τα κινήματα των πολιτών, αυτούς που έχουν πρόταση συνεργασίας με τις δυνάμεις της ευρύτατης αριστεράς, της οικολογίας, και των πατριωτικών δυνάμεων σε όποιο χώρο και αν ανήκουν.
    Προσωπικά συστρατεύομαι με την  πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ,την υπερψηφίζω και αναμένω την επομένη των εκλογών πρωτοβουλίες που θα φέρουν πιο κοντά τις παραπάνω δυνάμεις, για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την νέα γενιά.